BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa​İMB faizi yüzde 3'ün altında kalacak----

​İMB faizi yüzde 3'ün altında kalacak

​İMB faizi yüzde 3'ün altında kalacak
10 Mart 2014 - 19:56 www.finansgundem.com

İMB Başkan Yardımcısı Bean: Ekonomi iyileşe kadar faiz yüzde 3'ün altında kalacak

İngiltere Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Charlie Bean, politika yapıcıların faiz oranını muhtemelen yavaşça arttıracaklarını ve ekonomi iyileşene kadar kriz öncesi ortalamanın altında tutacaklarını açıkladı.

"Benim aklımda yüzde 2-3 gibi bir oran var," diyen Bean, "Çok uzak olmayan gelecekte teşviği azaltmaya başlasak dahi, bankanın faizi kriz öncesi seviyelerin üstüne çıkarmasını beklemeyin," şeklinde görüş bildirdi. 

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mark Carney şirketleri ve tüketicileri faizi rekor düşük seviye olan yüzde 0.5'ten yukarı çıkararak ekonomik toparlanmaya zarar vermeyeceğine ikna etmeye çalışıyor. Bean yatırımcıların ilk artışın Nisan 2015'te geleceğini düşünmelerine rağmen o tarihe çok takılmamaları gerektiğini açıkladı. 

Şirketlerin "bankanın faizi çıkardığında sadece yavaşça yükselteceğini ve kriz öncesi döneminin altında tutacağına odaklanmaları lazım," diyen Bean, faiz yükseltiminin "ekonominin sonunda iyi ve normallik yolunda olduğuna dair bir işaret" olarak algılanması gerektiğini belirtti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)