BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİmamoğlu'ndan 'kira desteği' vaadi----

İmamoğlu'ndan 'kira desteği' vaadi

İmamoğlu'ndan 'kira desteği' vaadi
17 Ağustos 2022 - 12:09 www.finansgundem.com

İBB Başkanı İmamoğlu, binasını yenileyenlere kira desteği vereceğini söyleyerek insanları riskli yapılardan kurtulmaya davet etti.

1999 gölcük depremini anımsadığımız bugünlerde riskli yapılar tekrar konuşulmaya başlandı. Riskli yapıların yenilenmesi konusunda açıklamalar yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul halkına yapılarını yenilerken aynı zamanda kira yardımı alabileceklerini söyledi.

İmamoğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

İster kiracı ister ev sahibi olsun riskli yapıların yenilemesi için 3.450 TL kira desteği verilmesini meclisimize getireceğiz. Biz tespitleri yaptık, imar planlarını geçirdik. Siz de binanızı yenilemek için başvurun.

İmamoğlu 17 Ağustos depreminin yıldönümüne ilişkin de şu paylaşımı yaptı;

Deprem değil, Çürük bina öldürür

17 Agustos 1999 Depremi'nde hayatını kaybedenleri rahmetle anıyorum. Geride kalanlara sabırlar diliyorum. Depremi engellemek elbette olanaklı değil ama akıl-bilim ışığında, rant odaksız yapı yenilemesi mümkün. Deprem değil, çürük bina öldürür.”

İstanbul’da risk altındaki konut stokunun güvenli, depreme dayanıklı, çevreyle dost yapılara dönüşütürülmesini amaçlayan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirakleri olan KİPTAŞ, İstanbul İmar A.Ş. ve BİMTAŞ’ın paydaşı olduğu online bilgilendirme ve destek platformudur. Bu platform, olası İstanbul Depremine karşı dayanıksız olduğunu düşündüğünüz yapınızın yenilenmesi sürecinde yardımcı ve yol gösterici olmayı hedeflemektedir.

İlk etapta başvurunuzun olumlu değerlendirilmesi için kriterlerimiz başvurulan parselin;

Özel mülkiyette yer alması, yapıların 1999 yılı öncesinde yapılmış olmasıdır.

Yapınız ve üzerinde bulunduğu parsel bu kriterleri sağlıyorsa kaydolmanız, başvuru sekmesinde ilgili alanları doldurmanız gerekmektedir.

Başvurunuzun olumlu değerlendirilmesi ve sürecin ilerlemesi için bu kriterler sağlanmalıdır.

İstanbul Yenileniyor ile olası riskli yapınızın yenilenme süreci sırasıyla Başvuru, Teklif ve Uzlaşma olarak 3 aşamada gerçekleşmektedir.

Başvurunuz sonrası 7 iş günü içerisinde hazırlanacak “Bilgilendirme Formu”nu istanbulyenileniyor.com kullanıcı yoluyla takip edebilirsiniz.

“Teklif ve “Uzlaşma” aşamalarına geçebilmek için “İstanbul Yenileniyor Süreci” başlığı altında belirtilen yol haritasını izlemeniz gerekmektedir

İmamoğlu'ndan İstanbullulara uyarı

 

İmamoğlu'ndan sel açıklaması

 

İBB 75 milyon euroluk krediye onay bekliyor

 

İBB, sel mağdurlarına yardıma başladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)