BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİmamoğlu'ndan 'Balıkçı' eleştirilerine yanıt----

İmamoğlu'ndan 'Balıkçı' eleştirilerine yanıt

İmamoğlu'ndan 'Balıkçı' eleştirilerine yanıt
26 Ocak 2022 - 17:09 www.finansgundem.com

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKOM'da açıklamalarda bulundu. Konuşmasında 'balıkçıya gitti' tartışmasına değinen Ekrem İmamoğlu,"Belediye başkanının 1-2 saat bir yere gitmesinden doğal bir şey olamaz. Bir eksiklik yaşanmadı." dedi.

İBB Başkanı İmamoğlu AKOM'da düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. İmamoğlu İstanbul'da kar yağışı nedeniyle büyük sorunların yaşandığı sırada Sarıyer'de bir balıkçıda Birleşik Krallık Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott ile yemekte bir araya gelmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Milliyet'in haberine göre, İmamoğlu, "Benim tabii yoğun bir gündemde çalışırken böyle bir yemeğe gitme meselemin bu kadar gündeme taşınılmasını, taşıtılmasını ve bu süreç ile ilgili manipülasyonu şaşkınlıkla takip ettiğimi ifade edeyim. Bir Büyükelçi ile Türkiye'nin en yoğun ilişkide bulunduğu bir ülkenin temsilcisi ile yenilen bir yemekten bahsediyoruz. Kaldı ki bu yemek daha önce büyükşehir belediyesini ziyaret etmiş, kendisi ile beraber resmi görüşmemizi yapmış, akabinde böyle bir buluşmayı tasarlamış belediye başkanıydım. Biz yaklaşık 25 gün önce böyle bir buluşma gününü netleştirmiştik. Hatta gideceğimiz mekanı da belirlemiştik. O mekanda gizli bir yemek değil bu. Zaten kamuya açık bir alan. Benim 23 yıllık gittiğim bir mekan. Orada yaşanan bazı hususlar beni üzmüştür. Sayın büyükelçi bu kara rağmen verdiği söz gereği bir gün önce kalıp İstanbul'a gelmiştir. Gün boyu yaptığımız çalışmalardan sonra bir vakit dilimi ayırıp oraya gidip resmi buluşmayı eşlerimizle beraber yaptık. Sohbet ettik, yemeği ülkemizi konuştuk. Ülkemiz İngiltere ilişkileri ile ilgili sohbet ettik. İBB Başkanının karla mücadele kadar dünya ülke temsilcileri ile kuracağı ilişki de görevidir ve sorumluluğudur." ifadelerini kullandı.

'1-2 SAAT GİTMEKTEN DOĞAL BİR ŞEY OLAMAZ'

İmamoğlu, "Birileri hakaret etti. Hiçbiri beni ilgilendirmiyor. İlgilendirse zaten işimi yapamam. Bir belediye başkanının 1-2 saat bir yere gitmesinden doğal bir şey olamaz. Bizim için her şey hepimiz demek. Allah'a şükür bir eksiklik yaşanmadı." dedi.

'BU ÇOK ÖNEMLİ BİR MESELE'

Restorana gidişine ilişkin güvenlik kamera görüntülerine de değinen İmamoğlu, "Devletin imkanları kullanılarak bir MOBESE kamerasının görüntülerinin böylesi bir magazinsel sürecin parçası yapılacak şekilde servis edilmesinin sağlanmasının karşısında ben takipçi olacağım. Bu çok önemli bir meseledir. Ben bu konudaki düşüncemi İstanbul Valisi sayın Yerlikaya ile dün ve bugün paylaştım" şeklinde konuştu.

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten İBB'ye kar tepkisi

 

İmamoğlu: Bugün itibariyle İstanbul'u sorunsuz bir noktaya taşıdık

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)