BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİmamoğlu'ndan Bakan Turhan'a Kanal İstanbul yanıtı----

İmamoğlu'ndan Bakan Turhan'a Kanal İstanbul yanıtı

İmamoğlu'ndan Bakan Turhan'a Kanal İstanbul yanıtı
09 Aralık 2019 - 15:36 www.finansgundem.com

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan'ın Kanal İstanbul için bakanlıklar ve İBB arasında imzalanan protokoller bulunduğuna yönelik açıklamasına tepki gösterdi.

İmamoğlu, "23 Haziran 2019'da geçmişe dönük bu ve bu tür bütün anlaşmaları halk iptal etti. Hiçbir hukuki geçerliliği olmayan anlaşmalar" dedi.

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin aktardığı habere göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2020 yılı bütçe görüşmesinin yapılacağı İBB Meclisi Aralık ayı oturumlarının ilk bileşimi öncesinde parti gruplarını ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu.

MHP, İYİ Parti ve CHP gruplarını ziyaret eden İmamoğlu, "AKP'den de randevu istedik ancak bugün grup toplantılarını kendi il binalarında yapacaklarını ifade ettiler. Meclise yetişeceklerini söyledikleri için uğrayamadık ama aynı fikirlerimi meclis kürsüsünden yine AKP'li meclis üyelerine ifade edeceğim" dedi.

''Sayın bakanı bir imza kurtaracaksa...''

İmamoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan'ın Kanal İstanbul projesine ilişkin bakanlıklar ile İBB arasında imzalanmış işbirliği protokolleri bulunduğuna ilişkin açıklamasına da tepki gösterdi.

İmamoğlu, "2012, 2014, 2015, 2016 hatta 2018'de de o dönemin yetkilileri ile aralarında yapılmış protokoller var kurum içinde. Ama protokol deyince sayın bakan zannedersiniz ki ‘imzayı attık iş bitti.' Eğer sayın bakanı bir imza kurtaracaksa ya da İstanbul'u bir imza mahvedecekse hiç kusura bakmasın yani bu konuda da araştırma yapmamış. Sayın bakanı hep uyarıyorum, araştırarak ve süreci derinlemesine analiz ederek beyanatta bulunması konusunda. Yine uyarımı yapmış olayım. Ama ne yazık ki talihsiz bir açıklama" diye konuştu.

'Kanal İstanbul ile ilgili fikrimiz net'

23 Haziran 2019'da geçmişe dönük bu ve bu tür bütün anlaşmaların halk tarafından iptal edildiğini belirten İmamoğlu, şunları söyledi:

"Yeni bir dönem başladı. Yani sesini çıkarmayan, ilgilenilmeyen değil, yeni bir dönem başladı. O bakımdan biz 23 Haziran 2019 itibari ile İstanbul'un konularına başka bir özde bakıyoruz. Toplumun faydasını mı, bu şehrin faydasına mı? O gözle baktığımızda da Kanal İstanbul ile ilgili fikrimiz nettir. Bu netliğimizi sayın bakan 16 milyon insan nezdinde hala hissedememiş diye anlıyorum. Anlayacaktır. Hiçbir hukuki geçerliliği olmayan anlaşmalar. ‘Şu planını sizin Bimtaş şirketiniz yapsın. Şu plan sürecini kurumunuzun şu birimi tamamlasın' diye karşılıklı protokoller var. Onlar öyle bağlayıcılığı ve geçerliliği olan işler değildir. Bakanlık yazar ama o tebliği alan ve yorumlayan buradaki kurumlar var. Arkadaşlarım zaten gerekli cevapları yazacaklar. Niçin geçersiz olduğu ya da hangi işlemin yapılması gerektiği konusunda. Ki altını çiziyorum, bakın bu tür meseleler protokol ile olmaz. Yani sanki İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak bir yeri sattık, bakanlık da aldı, iş bitti. Böyle bir şey değil ki, 16 milyon insanın yaşamından bahsediyoruz. Yani bu şehri tehdit eden unsurlardan bahsediyoruz. Yine söylüyorum. İçeriği boş, talihsiz bir Ulaştırma Bakanı açıklaması daha."

'Bu makama kin duymak için gelmedik'

İmamoğlu, İBB'nin 2020 yılı için açtığı personel servisi ihalesine en uygun teklifi veren firmanın yıllardır büyükşehir belediyesinden ihaleler alan Albayrak grubuna ait şirket olmasıyla ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

İhalenin sonuçlanıp sonuçlanmadığına ilişkin soru üzerine İmamoğlu, "Henüz sonuçlanmadı bildiğim kadarıyla. Araştırıyor arkadaşlarım, inceliyorlar. 'Haksızlık ya da usulsüzlük var mı? Ya da orda yine bir haksız rekabet oluşmuş mu? Onu inceleyi'n dedim arkadaşlarıma. İnceliyoruz" yanıtını verdi.

İhaleye teklif veren şirketin içinde bulunduğu Albayrak grubuna ait yayın organlarında kendisi hakkında ağır ithamların yer aldığı haber ve yazıların hatırlatılması üzerine İmamoğlu, "Dediğim gibi ben bir belediye başkanı olarak isimlerle, şahıslarla ilgilenmiyorum. Biz birçok insana ve birçok kuruma ahlaklı davranış konusunda da ders vermek zorundayız. Çünkü ülkenin iyi örnekleri görmesi lazım. Biz bu makamlara kin duymak için gelmedik, nefret duymak için gelmedik. Adaletli bir süreci yönetmek için geldik. O anlamda da yolumuza devam ediyoruz" diye konuştu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (18)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mert mehmet10 Aralık 2019 11:25

    kanala istanbuldan geçiş ücreti alınacak yılda 6 -7 milyar dolar gelir 8 yılda çıkacak parası sonrası milletin dolamışlar palet fabrikası dillerine palet olmuş :) 

  • konuş İmamoğu arkanda millet var10 Aralık 2019 10:34

    akp zihniyetini de gördük..birbirlerine dolandırıcı diyorlar

  • tokatçı10 Aralık 2019 09:17

    Türkiye, Montrö Anlaşması''ndaki kısıtlamalar nedeniyle 28 yılda İstanbul Boğazı''ndan geçen gemilerden elde edeceği 10 milyar dolar gelirden mahrum kaldı. Kanal İstanbul projesi tamamlandığında, Montrö by-pas olacağı için kasamıza yılda 8 milyar dolar girecek.

  • E:S10 Aralık 2019 09:09

    CHP zihniyetinin bu ülkede çakılı bir çivisi yoktur.Sadece orduya ihtilal ve mıhtıralar verdirmiştir.

  • GARİP10 Aralık 2019 08:26

    50 milyon dolar bulamayıp tank palet fabrikasını devredenler, 50 milyar dolara kanal yapıp su akıtacaklar... 

  • Ali10 Aralık 2019 00:35

    Bazıları muhalif biri fikrini söyledimi doğruda olsa işlerine ğelmiyor kanal istanbul projesinin ülkeye sunacağı bir katma değer varmı vatandaşa faydası ne biri acıklasın bilen varsa 50 milyar dolar para ğömecez ama tankpalet fabrikası 45milyon dolar bulamayıp katarı ortak edecez bu tür yatırım vatanda hiç bir yararı yok sadece oradaki yer kapatanlar ve villa yapanların cebi dolar ama borcu evin yolunu bulamayan market kasap ğörmesin diye bir sokak üsten evine ulaşmaya calışan vatandaş öder. Şimdi onu yapacana rüzğar ve ğüneş enerjisi yatırımları yapsak her ile bu ülkenin ve vatandaşın daha yararına olmazmı tabiki olmaz kime anlatıyonki millet artık bakar kör olmuş .

  • Ahmet tan10 Aralık 2019 08:15

    Aç oku! Şimdiye kadar bir gram okumamış birinr burda paragrafla mı anlatalım! Geçiş yapan gemilerden Yıllık 10 milyar gelir bekleniyor.tehlileli tanker trafiğini istanbul boğazına sokmamış olacaksın. Yeter mi??

  • Oradaydım09 Aralık 2019 23:30

    Sen belediye başkanısın ... haddini bil...

  • Türk 10 Aralık 2019 01:39

    Adam 4.5 milyon oy almış belediye başkanı sıfatı ile konuşuyor. Sen ölsen cenazene kaç kişi gelir? Haddini bilmesi gereken kisi sensin ak trol.

  • UĞUR09 Aralık 2019 22:28

    Kanal İstanbulu hiç kimse engelleyemez,,yapılacak o.

  • Millet09 Aralık 2019 22:18

    Sizler bu düşüncelerle hizmet edin bilelim ki bizim boğazlar anlaşmamız var bunu devre dışı birakmak veya sınırlandırmak için kanal İstanbul'un hayata geçmesi lazım biz dış güçlerin istediğini yapmamaliyiz onu oraya getiren güçler talimatı o oraya gecmezden yıllar önce vermişlerdir yanlış yapanlar utansın

  • Türk 10 Aralık 2019 01:42

    Az ahaber seyret yeğenim. Senin dış güçler dediğin şu an içerden bizi yönetenler zaten. Kanal İstanbul 30 sene daha belimizi dogrultamaz duruma getirir bizi. Numaraları hep aynı, pahalı ve gereksiz yatırımlarla borçlandır ve istediğini yaptır.

  • Alp09 Aralık 2019 19:14

    Birileri hayir diyor, karşı çıkıyorsa demek ki yapılan iş memleketin menfaatine.

  • Metro09 Aralık 2019 19:06

    İstanbula bahçeşehire metro lazım. Kanal değil

  • Azad09 Aralık 2019 17:41

    Kanal ,  yer altı sularını tuzlayınca anlarsınız , yararlı mı değil mi? Barajları devre dışı bırakınca 15 milyona nasıl su temin edeceğinizi hesap ettiniz herhalde..

  • bahaneci09 Aralık 2019 16:28

    sen makamina deyil Turk,e kin duyan sahissin onun icin deyilmidirki Turk dusmanlariyla is bilrligi icindesiniz.

  • cengizhan09 Aralık 2019 17:18

    evet yuvarlak yüzlü çekik gözlü türk kardeşim ama dur yoksa tipin irandalıya  mı benziyor. Belki de burnun uzundur rumlar gibi.

  • hakan09 Aralık 2019 15:55

    laf üretmeyi bırak da icraatını görelim artık goy goy yapıp duruyorsun anca