BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİmamoğlu, The Economist ve İsveç’e tepki gösterdi----

İmamoğlu, The Economist ve İsveç’e tepki gösterdi

İmamoğlu, The Economist ve İsveç’e tepki gösterdi
21 Ocak 2023 - 15:02 www.finansgundem.com

İmamoğlu Twitter hesabından yaptığı açıklamada, The Economist dergisinin Türkiye hakkındaki 'diktatör' haberine tepki gösterdi. İsveç'teki Kur'anı Kerim yakma skandalına karşı ise Türkiye'nin İslam ülkeleriyle ortak irade göstermesi gerektiğini belirtti

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yurt dışı kaynaklı Türkiye’ye ve iktidara yönelik eleştirilere tepki göstererek “Dozu yüksek bu çıkışlar toplumumuzu rahatsız ettiği gibi fayda sağladığı kişi ve kurumlar da bellidir” dedi. İmamoğlu, İsveç’te Türk Büyükelçiliği önünde yapılmasına izin verilen provokatif eyleme de tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, isim vermeden The Economist dergisinin Türkiye'de yaklaşan seçimleri analiz ettiği “Türkiye diktatörlüğün eşiğinde” manşetli kapağına atıf yaparak tepkisini dile getirdi.

İmamoğlu “Son günlerde yurtdışı kaynaklı, Türkiye'ye ve iktidara yönelik aleyhte eleştirileri takip ediyorum. Her seçim öncesi, dozu yüksek bu çıkışlar toplumumuzu rahatsız ettiği gibi fayda sağladığı kişi ve kurumlar da bellidir” dedi.

İmamoğlu İsveç polisinin Türk Büyükelçiliği önünde Kur’an-ı Kerim yakılacağı ifade edilen gösteriye izin verdiği yönündeki haberlere de tepki göstererek “Öte yandan bugün İsveç'te Türk Büyükelçiliği önünde yapılacağı belirtilen eylem de akıl dışıdır. Türkiye'nin tüm İslam ülkeleriyle birlikte bu talihsiz eylemin, gerçekleşmemesi yönünde güçlü irade göstermesi önemlidir” yorumunda bulundu. (Sözcü)

İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakılması eylemine İYİ Parti’den tepki

Akar açıkladı: İsveçli bakanın ziyaretini iptal ettik

İsveç hükümetinden provokasyona onay

Şentop'tan İsveç'teki skandala sert tepki: Alçakça

İmamoğlu, hakkında açılan yeni davaya ilişkin açıklama yaptı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)