BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİmamoğlu davasında karar bekleniyor... Siyasilerden destek yağdı----

İmamoğlu davasında karar bekleniyor... Siyasilerden destek yağdı

İmamoğlu davasında karar bekleniyor... Siyasilerden destek yağdı
14 Aralık 2022 - 14:34 www.finansgundem.com

YSK üyelerine hakaret gerekçesiyle yargılanan ve reddi hakim talebi üst mahkemece reddedilen İBB Başkanı İmamoğlu için bugünkü duruşmada karar çıkması bekleniyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine "hakaret etmekle suçlandığı'' davanın ertelenen duruşması bugün görülüyor.

Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasına, Ekrem İmamoğlu'nun avukatı Kemal Polat katıldı. Çok sayıda CHP ve İYİ Parti'li isim de duruşmada izleyici olarak bulundu.

Sanık avukatlarının önceki duruşmada delillerin tam araştırılmadığını öne sürerek reddi hakim talebinde bulunduğunu hatırlatan mahkeme hakimi, reddi hakim talebinin üst mahkeme tarafından reddedildiğini tutanağa geçirdi.

Söz verilen sanık avukatı Kemal Bolat, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kabul etmediklerini belirterek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun tanık olarak dinlenilmesini istedi. Hakim, Soylu'nun tanık olarak dinlenilmesi talebini reddetti.

Duruşmada tanık olarak dinlenilen Ekrem İmamoğlu'nun basın danışmanı Murat Ongun ve siyasi danışmanı Necati Özkan da İmamoğlu'nun hiçbir zaman YSK ve YSK üyelerine yönelik herhangi bir açıklamasının olmadığını savundu.

SAVCI MÜTALAASINI YİNELEDİ

Esasa ilişkin mütalaasını açıklayan duruşma savcısı, daha önce verdiği mütalaayı yinelediğini belirtti.

Mütalaada, İmamoğlu’nun "kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen zincirleme hakaret" suçundan 4 yıl 1 aya kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Sanık avukatları mütalaaya karşı savunma yapmak için süre talep etti.

Hakim ise savunmaların hazırlanması için yeterli sürenin önceki celselerde verildiğini ifade ederek bu talebi reddetti.

İMAMOĞLU "SİYASET YASAĞI" İLE KARŞI KARŞIYA KALABİLİR

Bunun üzerine sanık avukatları savunmalarını hazırlamak için duruşmaya ara verilmesini talep etti.

Hakim, sanık avukatlarının savunmalarını hazırlaması için duruşmaya saat 16.00'ya kadar ara verdi.

Hakkında 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası talep edilen İmamoğlu, kendisine iki yıldan fazla bir ceza verilmesi halinde ‘‘siyaset yasağı’’ ile karşı karşıya kalabilir.

İMAMOĞLU SAAT VERİP, SARAÇHANE'YE ÇAĞIRDI

Öte yandan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Twitter'dan yaptığı açıklamada İstanbulluları saat 16.00'da Saraçhane'ye davet etti.

''16 milyon İstanbullunun evi Saraçhane’dir. İstanbul ve Türkiye, iradesine daha önce nasıl sahip çıktıysa bugün de çıkacaktır. Karar ne olursa olsun, kâh sevincimizi kâh irademizi göstermek adına herkesi saat 16.00’da Saraçhane’ye davet ediyorum.''

KILIÇDAROĞLU’NDAN İMAMOĞLU’NA TELEFON

Almanya’da bulunan CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ekrem İmamoğlu’na telefon açarak bilgi aldığı ve çıkacak karara göre İstanbul’a döneceği öğrenildi.

SİYASİLERDEN DESTEK MESAJLARI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ekrem İmamoğlu’nun bu çağrısı üzerine sosyal medya hesabından fotoğraflı bir paylaşım yaptı: “Ankara'dan yola çıktım, Saraçhane'de görüşürüz.”

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce de “Yargının siyasi talimat ile hareket etmesini ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik siyasi yasak talebini kabul etmiyoruz. İstanbul’daki tüm Memleket Partilileri Saraçhane’ye gitmeye ve bu demokrasi mücadelesine ortak olmaya davet ediyorum.” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Siyasi yargı kararlarıyla milli iradenin engellenemeyeceğini en iyi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bilmesi gerekir. İBB Başkanı Sayın İmamoğlu ile ilgili yargıdan adil bir karar bekliyoruz” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise, “İstanbul’da millet iradesiyle seçilen Belediye Başkanı Sn. Ekrem İmamoğlu’nu arayarak yanında olduğumuzu bir kez daha vurguladım. Siyasi amaçla yapılan yargılamanın ve adaletsizliğin karşısındayız” ifadelerini kullandı.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul İl Örgütü, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na destek vermek için Saraçhane'de olacağını duyurdu. TİP İstanbul İl Başkanlığı’nda yapılan açıklamada, “İstanbul İl Örgütümüz halk iradesine sahip çıkmak ve dayanışmamızı göstermek için bugün saat 16:00’da Saraçhane’de olacak” denildi.

KAFTANCIOĞLU’NDAN AÇIKLAMA

CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, Kartal Neyzen Tevfik Meydanı'nda toplanan halka, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, hapis ve siyasi yasak istemi ile yargılandığı davayla ilgili açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu'nun asılsız iddialarla yargılandığını belirten Kaftancıoğlu, “Buraya gelinceye kadar süren 2,5 saat boyunca, bütün iddialar ne kadar ahmakça bir dava olduğunu söylemeye gerek yok. Bütün iddialar, bütün söylenenler somut belgeli bir şekilde defalarca çürütülmesine rağmen, her şey ortadayken avukatların yine hiçbir talebi kabul edilmeden, sizler burada Ekrem başkanın, hakkın, hukukun, adaletin yanındayken davaya bugün karar verilmek üzere saat 16.00'ya kadar ara verildi. Görünen o ki, bugün saat 16.00'da mahkeme yeniden toplanacak ve karar verilecek.” dedi.

Kaftancıoğlu, alandakileri ve tüm İstanbulluları saat 16.00'da  Saraçhane'ye davet ederek şöyle devam etti:

“Bizler saat 16.00'da mahkemede olurken, sizleri Saraçhane'ye Ekrem başkanının yanına bekliyoruz. Mahkeme başladığı saatten itibaren Ekrem başkanımız, sizi Saraçhane'de bekliyor. Biz de burada milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla, ilçe başkanlarımızla davanın kararı çıkar çıkmaz sizlerin yanına geleceğiz. Hep buradayız, hep adaletin yanındayız. Genel başkanımızın sürekli ifade ettiği gibi, bu ülkeye 85 milyon adına yeniden adaleti hep birlikte getireceğiz.”

METRO SEFERLERİ ARTIRILDI

Metro İstanbul’un sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda İBB Başkanı İmamoğlu’nun çağrısı sonrası sıklaştırılan seferlerle ilgili açıklama yapıldı.

Açıklamada “Saraçhane’de 16.00’da gerçekleşecek buluşma sebebiyle oluşan yolcu yoğunluğu nedeniyle M1, M2, M4, M5, M7, T1, T4 ve T5 hatlarımızda seferlerimiz sıklaştırılmıştır” denildi.

''AHMAK'' TARTIŞMASI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasında "ahmak" tartışması yaşanmıştı.

Soylu, 31 Mart seçiminin iptalinin ardından Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi için Fransa'ya giden İmamoğlu'na “Avrupa Parlamentosu’na gidip, Türkiye’yi gidip şikayet eden ahmağa söylüyorum. Yazıklar olsun bu milletin sana verdiğine. Kursağından geçenlere yazıklar olsun” demişti.

İmamoğlu ise Soylu'ya "31 Mart’ta seçimi iptal edenler ve dünyada, Avrupa’da, onların gözünde nereye düştüğümüz noktasında, o olan şeylere, biten şeylere baktığımızda, tam da işte 31 Mart’ta seçimi iptal edenler ahmaktır. Önce ona bir odaklansın" yanıtını vermişti.

Akşener'den flaş açıklama: Yavaş veya İmamoğlu'na itirazımız olmaz

 

Süleyman Soylu'dan İmamoğlu hakkında suç duyurusu