BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİmamoğlu Berlin’de Merkel’le sohbet etti----

İmamoğlu Berlin’de Merkel’le sohbet etti

İmamoğlu Berlin’de Merkel’le sohbet etti
09 Kasım 2019 - 14:53 www.finansgundem.com

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Berlin Duvarı'nın yıkılışının 30'uncu yıldönümü vesilesiyle düzenlenen törenlerde Almanya Başbakanı Angela Merkel'le sohbet etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, Berlin Duvarı'nın yıkılışının 30'uncu yıldönümü vesilesiyle düzenlenen törenlere katılmak üzere Almanya'nın başkenti Berlin'e gitti. İmamoğlu, tören sırasında Almanya Başbakanı Angela Merkel'le sohbet etti.

Şansölye Merkel’in kendisini kutladığını belirten İmamoğlu, Twitter’dan paylaştığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

“Merkel'in tebriğini demokrasi sınavını başarıyla geçen şehrimiz adına aldım. Kendisine 16 milyon İstanbullunun selamını ilettim ve İstanbul'a davet ettim.”

Berlin Duvarı’nın yıkışının 30’uncu yıldönümü vesilesiyle düzenlenen törende, Merkel’in de aralarında bulunduğu yetkililer, Bernauer Sokağı’nda bulunan anıta çiçek bıraktı.

İBB Başkanı İmamoğlu da anma konuşmalarının ardından duvara çiçek bıraktı. Daha sonra “Vişegrad Anıtı” olarak bilinen şapele giden heyet, burada Berlin Duvarı'nda hayatını kaybedenler için dua etti.


BERLİN’DE 10 KASIM VURGUSU

Yaklaşık 300 kişinin katıldığı toplantıda konuşan İmamoğlu, anlamlı bir dönemde bu şehirde bulunmanın kendilerine ayrı bir görev verdiğini belirtti.

İmamoğlu, “Hem İstanbul ve Berlin'in kardeş şehir sürecinin 30'ncu yılında olmak hem de Berlin'deki duvarın yıkılışının 30’uncu yıl dönümünde burada olmak çok önemli. Sanki böyle sesler üst üste yerleşiyor. Kardeşlik, duvarın yıkılması bir başka seste kulaklarımızda çınlıyor bence. O da minnetle anacağımız, güzel Atatürk'ün sesi: Yurtta barış, dünyada barış sesi. Atatürk'ün yarın ölüm yıl dönümü. Minnetle, rahmetle anıyoruz” dedi.

“DÜNYAYA İLHAM KAYNAĞI OLDUK”

Ekrem İmamoğlu konuşmasına şöyle devam etti:

“Bu ülkeyi ve bu güzel Cumhuriyet'i, mücadelesiyle, komutanlığıyla ve liderliğiyle başka bir döneme eviren ve gerçekten, bugünkü bağımsızlığımızın, bugünkü ulusal ve uluslararası duruşumuzun simgesi olan Mustafa Kemal Atatürk'e, elbette onun silah arkadaşlarına ve tabii ki sizlerin de bu mücadelenin içinde olmuş atanız, nineniz ve dedeniz için de rahmet diliyorum, minnet duyuyorum.”

Konuşmasında, 31 Mart ve 23 Haziran seçim süreçlerine değinen, kampanya sürecinde kullandığı kucaklayıcı dilden asla vazgeçmeyeceğini dile getiren İmamoğlu, “Bu süreçte demokrasiye verilmek istenen zararı hep birlikte önledik. Dünyaya ilham kaynağı olduk” dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)