BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİmalat sanayinde yatırım harcamalarının artacağı öngörülüyor----

İmalat sanayinde yatırım harcamalarının artacağı öngörülüyor

İmalat sanayinde yatırım harcamalarının artacağı öngörülüyor
24 Kasım 2021 - 10:20 www.finansgundem.com

TCMB Yatırımcı Eğilimi Anketi sonuçlarına göre 2021 yılı Güz döneminde, imalat sanayi genelinde 2021 yılı brüt yatırım harcamalarının bir önceki yıla göre artacağı öngörülüyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) "2021 Yılı Güz Dönemi Yatırım Eğilimleri İstatistikleri" sonuçlarını yayımladı.

2021 yılı Güz dönemi Yatırım Anketi sonuçları, imalat sanayinde faaliyet gösteren 1747 işyerinin yanıtları toplulaştırılarak değerlendirildi.

İşyerleri büyüklük grupları [BG] itibarıyla değerlendirildiğinde de, tüm büyüklük gruplarında 2021 yılı yatırım harcamalarında artış beklendiği gözlendi.

2021 yılı Güz dönemi anket sonuçlarına göre, imalat sanayi genelinde 2022 yılı yatırım harcamalarının bir önceki yıla göre artacağı öngörüldü.

2022 yılında yapılması öngörülen yatırımların bir önceki yıla göre değişimi işyerlerinin büyüklük grupları itibarıyla değerlendirildiğinde, tüm büyüklük gruplarında artış öngörüldüğü, en yüksek artışın [BG4] büyüklük grubundaki işyerlerinde beklendiği gözlendi.

Yatırımın Yapısı

Yatırımlar amaçlarına göre değerlendirildiğinde, 2021 yılında imalat sanayi genelinde yatırımların daha çok yıpranmış tesis ve ekipmanların değiştirilmesine yönelik olduğu, onu sırasıyla üretimde verimliliğin artırılması, üretim kapasitesinin artırılması ve diğer yatırım hedeflerinin izlediği gözlendi.

İşyerlerinin büyüklük gruplarına göre yapılan değerlendirmeye göre, 2021 yılındaki yatırımların tüm büyüklük gruplarında daha çok yıpranmış tesis ve ekipmanların değiştirilmesi amacına yönelik olduğu ve onu üretimde verimliliğin artırılması amacının izlediği görüldü.

2022 yılında imalat sanayi genelinde yatırımların daha çok üretimde verimliliğin artırılmasına yönelik olacağı, onu sırasıyla yıpranmış ekipmanların değiştirilmesi, üretim kapasitesinin artırılması ve diğer yatırım hedeflerinin izleyeceği öngörüldü.

İşyerlerinin büyüklük gruplarına göre yapılan değerlendirmeye göre, 2022 yılındaki yatırımların [BG2] büyüklük grubunda daha çok üretimde verimliliğin artırılmasına, [BG3] büyüklük grubunda daha çok üretim kapasitesinin artırılmasına, [BG4] büyüklük grubunda ise daha çok yıpranmış tesis ve ekipmanların değiştirilmesine yönelik olacağı öngörüldü.

Yatırımı Artıran Faktörler

Yatırımları artıran unsurlar 2021 ve 2022 yılları için değerlendirildiğinde, imalat sanayi genelinde talep faktörünün yatırımları artırıcı yönde etkileyen en önemli unsur olduğu gözlendi.

İşyerlerinin büyüklük grupları itibarıyla yapılan değerlendirmeye göre de talep faktörünün yatırımları artırıcı yönde etkileyen en önemli unsur olduğu gözlendi.

[BG1]: Üretimde çalışan sayısı 50’nin altında olan işyerlerini ifade etmekte olup, kapsam dışında bırakılmıştır.

[BG2]: Üretimde çalışan sayısı 50 ile 249 arasında olan işyerlerini ifade etmektedir.

[BG3]: Üretimde çalışan sayısı 250 ile 499 arasında olan işyerlerini ifade etmektedir. [BG4]: Üretimde çalışan sayısı 500 ve üzerinde olan işyerlerini ifade etmektedir.

Euro Bölgesi’nde imalat PMI güçlendi

 

New York Fed imalat endeksi beklentileri aştı

 

Alman imalat sanayisi ivme kaybetmeye devam ediyor

 

Euro Bölgesi’nde imalat PMI Şubat’tan beri en düşük seviyede

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)