BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemILO ülke sıralaması için açıklama yaptı----

ILO ülke sıralaması için açıklama yaptı

ILO ülke sıralaması için açıklama yaptı
21 Mayıs 2014 - 00:28 www.finansgundem.com

"ILO ülkeleri iş güvenliği ve sağlığı açısından hiçbir zaman sıralamamaktadır. Doğru olmayan sonuçlar çıkarılmış kaynak olarak da ILO gösterilmiştir"

Uluslararası Çalışma Örgütü'nün (ILO), ülkeleri iş güvenliği ve sağlığı açısından hiçbir zaman sıralamadığı bildirildi.

ILO Cenevre Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamada, Soma'daki maden faciası bağlamında, son zamanlarda medyada yer alan çeşitli haberlerde ILO’nun “Türkiye'yi ölümcül iş kazaları açısından Avrupa’da birinci, üçüncü dünya ülkeleri arasında ise üçüncü sıraya yerleştirdiği”nin yazıldığına dikkati çekildi.

Bazı hususların açıklanmasında yarar görüldüğü belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: 

"ILO, Türkiye olsun, başka ülkeler olsun ülkeleri iş güvenliği ve sağlığı açısından hiçbir zaman sıralamamaktadır. ILO’nun istatistik veri tabanı; madencilik ve taş ocakçılığı sanayilerinde meydana gelen ölümlerle ilgili ve web sayfamızdan herkesin ulaşabileceği bilgiler içerdiğinden, Türkiye dahil ülkelerin sıralanmasında bazı kaynaklar tarafından bu veri tabanının kullanıldığını varsayıyoruz; böylece doğru olmayan sonuçlar çıkarılmış ve kaynak olarak da ILO gösterilmiştir." 

Bu tür karşılaştırmalara gidilmesinin doğru olmadığı vurgulanan açıklamada, çünkü ILO veri tabanının çeşitli nedenlerden dolayı tüm ülkeleri her durumda kapsamadığı belirtildi.

Kimi durumlarda ülkelerin sayısal bilgi iletmediği ya da ancak kısmi bilgiler verdiği bildirilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Ayrıca, mutlak sayılardan yola çıkarak ciddi bir karşılaştırma yapılamayacağının da belirtilmesi gerekir. Ciddi bir karşılaştırma için, örneğin maruz kalma süresi gibi ek unsurların hesaba katılması, örneğin eldeki verilerin söz konusu yıl içinde belirli bir sektördeki işgücünün yıllık çalışma saatleri gibi başka verilerle ilişkilendirilmesi gerekir."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)