BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİllere göre haftalık vaka haritası açıklandı----

İllere göre haftalık vaka haritası açıklandı

İllere göre haftalık vaka haritası açıklandı
15 Aralık 2021 - 10:34 www.finansgundem.com

Sağlık Bakanlığının 27 Kasım-3 Aralık verilerine göre, 100 bin kişide görülen Kovid-19 vaka sayısı İstanbul'da 269,58, Ankara'da 182,37, İzmir'de 69,58 oldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "27 Kasım-3 Aralık arasında, 100.000 kişi içinde bir haftalık toplam yeni Kovid-19 vaka sayısı il bazında neydi? Bilgiler, haftalık İnsidans haritasında." sözleriyle son il il vaka haritasını paylaştı.

27 Kasım-3 Aralık arasında vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan 10 ilimiz: Çanakkale, Kırklareli, Edirne, Tekirdağ, Eskişehir, Artvin, Sinop, Denizli, Giresun, Gümüşhane.

"EN BÜYÜK RİSK İSTANBUL'DA"

Dünya genelinde hızla yayılmaya devam eden Omicron varyantı nedeniyle İngiltere’de ilk ölümün gerçekleşmesi endişelere neden olurken, yeni varyantın Türkiye’de de tespit edilmesi gözleri gelecek günlerde ortaya çıkması olası risk tablosuna çevirdi. Uzmanlar, olası yeni bir Kovid dalgasına karşı, aşıların kritik önemde olduğunu vurguladı.

Radyoloji Uzmanı Prof. Dr. Güner Sönmez, Omicron varyantının ilk tespitinden geçen 3 haftalık süreç sonunda ilk verilerin gün yüzüne çıktığını dile getirirken Milliyet'e önemli değerlendirmelerde bulundu. Mert İnan'a konuşan Sönmez, “Omicron Delta’nın etkisine göre oksijen desteği, hastaneye ve yoğun bakım yatışlar ile ölüm oranlarında 25 kat daha düşük seyredeceği öngörülüyor. Bu oranlar 3 haftanın sonunda ortaya çıkan veriler. Delta pikinde Güney Afrika’da 16 binden fazla insan ölürken, Omicron’a bağlı ölüm sayısının 640 olması tahmin ediliyor. Delta varyantın hesaplanan enfeksiyon ölüm oranı yüzde 0.5, Omicron’un ise sadece 0.053 gibi çok daha düşük oranda tespit edildi. ABD ve Avrupa’da hafif hastalık seyrinin oluşması, Delta’ya kıyasla sevindirici. Ancak Güney Afrika’nın yaş ortalamasının 27 olması, nüfusun yüzde 70’inin doğal bağışıklanmış olduğunu göz önünde bulundurursak, asla rehavete sürüklenmemiz gerektiğini altını çizmemiz gerekiyor” dedi.

 

İngiltere'de Kovid-19 varyantları için ‘iğnesiz aşı’ geliştirildi

 

Hindistan 2022'de 5 milyar doz Kovid-19 aşısı ihraç edecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)