BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasaİlle de Yellen!----

İlle de Yellen!

İlle de Yellen!
12 Eylül 2013 - 06:36 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Obama'ya Fed Başkanlığı için baskı yapılıyor

ABD Merkez Bankası Fed’in yeni başkanının belli olmasına sayılı günler kala ekonomistlerden ABD Başkanı Barack Obama açık mektup gitti. Ekonomistler mektupta yeni Fed Başkanı’nın şu anda Başkan Yardımcılığı yapan Janet Yellen olması gerektiğine işaret etti. Ekonomistler neden olarak ise Yellen’ın her zaman doğru kararlar alan bir ekonomist olduğu ve işsizliği azaltma konusunda verdiği sözleri yerine getirdiğini ifade etti.
EN İYİ SEÇENEK YELLEN
Mektupta, “Biz ülkenin kritik dönemlerden geçtiği şu süreçte Fed Başkanı olarak en iyi seçeneğin Janet Yellen olacağını düşünüyoruz” ifadesine yer verildi. Mektubun devamında, “Fed politikalarına hakimiyeti, para politikası ile ekonomik büyüme arasındaki ilişkiyi anlaması ve ekonomide ortaya çıkan sorunların yeniden yaşanmasını engellemek için öne sürdüğü çözüm önerileri de Yellen’ın başkanlık için en iyi aday olduğunun bir göstergesi” sözlerine yer verildi. Mektubu yazanlar arasında Nobel Ekonomi Ödülü sahibi ekonomist Joseph Stiglitz, eski Fed yöneticilerinden Alan Blinder ve Alice Rivlin gibi isimler de yer aldı.
SONBAHARDA BELLİ OLACAK
Fed Başkanı Ben Bernanke’nin görev süreci Ocak ayında sona erecek. Obama bu sonbaharda yeni Başkanı açıklayacağını belirtmişti. Yellen her ne kadar şu anda Fed Başkan Yardımcısı ve Bernanke’nin sağ kolu olsa da Fed başkanlığı için adı geçen diğer aday Larry Summers, Beyaz Saray’a yakınlığıyla dikkat çekiyor. Summers’ın 2009-2010 yılları arasında Obama’ya ekonomi danışmalığı yapması da önemli faktörlerden biri olarak kabul ediliyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)