BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİlker Başbuğ'dan S-400 krizi yorumu----

İlker Başbuğ'dan S-400 krizi yorumu

İlker Başbuğ'dan S-400 krizi yorumu
09 Haziran 2019 - 19:24 www.finansgundem.com

ABD Savunma Bakanlığı'nın Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'a yazdığı mektubu değerlendiren Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ, "Bu krizden nasıl çıkılacak?" dedi.

26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Türkiye ile ABD arasında S-400 krizine değindi. ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'a bir mektup yazarak, Amerika'da F-35 eğitimi alan Türk pilotların 31 Temmuz'a kadar ayrılacaklarını ve program kapsamında yeni eğitim verilmeyeceğini söyledi. Shanahan, bu kararın nihai olmadığını ve S-400'den vazgeçilmesi durumunda değişeceğini vurguladı.

"Bu krizden nasıl çıkılacak?"

Shanahan'ın mektubuna değinen İlker Başbuğ, şu ifadeleri kullandı: "ABD Savunma Bakan Vekilinin, Milli Savunma Bakanı Akar’a gönderdiği diplomatik nezaket kurallarından uzak mektup, bir sürü kaba uyarı ve tehdit içermektedir. ABD Kongresinden sonra Savunma Bakanlığı da Türkiye’nin karşısında yer almıştır. Bu krizden nasıl çıkılacak?" dedi.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)