BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİlker Başbuğ'a 4 yıla kadar hapis talebi----

İlker Başbuğ'a 4 yıla kadar hapis talebi

İlker Başbuğ'a 4 yıla kadar hapis talebi
17 Eylül 2021 - 16:47 www.finansgundem.com

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un 'FETÖ'nün siyasi ayağı' tartışmasındaki açıklamaları sonrası başlatılan soruşturma tamamlandı. Başbuğ için 4 yıla kadar hapis cezası istendi.

Başbuğ'un katıldığı bir televizyon programında askerlerin sivil mahkemelerde yargılanmasının önünü açan düzenleme ile ilgili teklifin FETÖ talimatı olduğu iması üzerine, dönemin altı AK Parti milletvekili konuyu yargıya taşıdı.

İlker Başbuğ savcılıkta verdiği ifadesinde hakaret etmediğini söyledi.

Başsavcılık hazırladığı iddianamede Anayasa Mahkemesi kararlarına atıfta bulundu. Siyasetçilere yönelik eleştirilerin kişilerin itibarına zarar verir boyuta ulaşmaması gerektiğine vurgu yaptı.

Başbuğ ve Çiçek'in 4 yıla kadar hapsi istendi

Başsavcılık Başbuğ'un söz konusu açıklamasının hakaret suçunu içerdiği iddiasıyla 4 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti.

Bu arada Başsavcılık emekli kurmay albay Dursun Çiçek için de bir iddianame hazırladı.

Çiçek'in de aynı düzenleme ile ilgili "imzası bulunanlar hakkında soruşturma açılmalıdır" söylemi AK partili milletvekillerince başsavcılığa şikayet edildi.

Soruşturma sonunda hazırlanan iddianamede dönemin Adalet Bakanı ve AK Partili milletvekillerine yönelik "iftira" suçunu işlediği gerekçesiyle Çiçek'in de 4 yıla kadar hapsi istendi.