BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulisİlker Aycı, Air India CEO'luk görevini reddetti----

İlker Aycı, Air India CEO'luk görevini reddetti

İlker Aycı, Air India CEO'luk görevini reddetti
01 Mart 2022 - 09:23 www.finansgundem.com

İstanbul’a yoğunu kar yağışı nedeniyle uçuşların iptal olmasıyla THY’den istifa eden İlker Aycı Hindistan’da yaşanan tartışmalar nedeniyle Air India CEO'luk görevini reddetti

THY CEO’luğundan istifa ettikten sonra Air India CEO'luk görevine atanan İlker Aycı ülkede büyük tartışmalara neden oldu. Ulusal güvenlik sorunu olarak gösterilen Aycı, günlerce gazetelerin manşetinde yer aldı. Cumhurbaşkan Recep Tayyip Erdoğan’a yakınlığı da çok tartışılan Aycı için Hindistan İçişleri Bakanlığı gerekli incelemelerin istihbarat çalışmalarının tamamlanmasıyla atamanın gerçekleşeceğini açıkladı. Bu gelişmeyi Türkiye Finansgundem.com’dan öğrendi.

1 Nisan’da göreve başlaması öngörülen Aycı tartışmalara son noktayı koymak için göreve başlamayacağını açıkladı. İşte istifa sonrası Aycı’nın yaptığı açıklama:

“Şubat ayında açıklanan ve 1 Nisan itibariyle başlayacağım ilan edilen Tata Group bünyesindeki Air India CEO'luk görevinin Hindistan kamuoyunda bazı çevreler tarafından farklı bir zemine çekilme çabasını yakından izliyorum.

Kariyerim boyunca kurum menfaatini ve daha önemlisi kişisel hayatımla ailemin huzur ve güvenliğini ön planda tutmayı tercih eden bir yönetici olarak, bu tartışmalar sürecinde göreve başlamanın doğru ve onurlu bir seçim olmayacağına karar verdim.

Air India'yı yönetme ve geleceğini şekillendirme görevi için Tata Group'un şahsıma sunduğu bu teklife bir kez daha teşekkürlerimi sunarım.

Ancak Tata Sons Yönetim Kurulu Başkanı Mr. N. Chandrasekaran ile de yaptığım görüşme sonucunda, ailemin huzuru ve mutluluğu için ve aynı zamanda global bir şirket olarak saygı duyduğum Tata Group'un olumsuz etkilenmemesi adına bu görevi uzun ve detaylı değerlendirmeler sonucunda reddetme kararı aldığımı kamuoyunun bilgilerine sunarım.”

Kariyerime farklı fırsatlarla devam edeceğimin; Türkiye'nin yetiştirdiği bir yönetici olarak global iş dünyasında değer yaratmak amacıyla çalışmalarımı sürdüreceğimin altını çizmek isterim.

Hindistan’da İlker Aycı tartışması

 

THY’den rekor kar: 8 milyar

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cetin cetin01 Mart 2022 21:57

    Buna biri is verse sasarim thy borc patagina soktu 165 milyar borc olacak is degil

  • Murat01 Mart 2022 20:52

    Orada altina maybach vermezler, daha dogrusu aldirmazlardi. Oyle onune geleni uyduruk mudurluklere atama yapmana izin vermezlerdi. Ayci nin kabul etmedigi de yalan dir. baktilar cok nitelik yoksunu biri vaz gecmislerdir.