BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİlk Peşmerge grubu Mürşitpınar'da----

İlk Peşmerge grubu Mürşitpınar'da

İlk Peşmerge grubu Mürşitpınar'da
29 Ekim 2014 - 02:16 www.finansgundem.com

IKBY'nin Suriye'nin Kobani (Ayn el Arap) ilçesine göndereceği bir grup peşmerge, uçakla Şanlıurfa'ya geldi. Grup karayoluyla Mürşitpınar'a ulaştı

Uluslararası Erbil Havaalanı'ndan Türkiye'ye geçen peşmerge güçlerini taşıyan özel uçak, saat 01.15'te GAP Havaalanı'na indi. Bir süre havaalanında bekleyen peşmerge güçleri otobüslerle Suruç'a hareket ettti. Polis, havaalanı ve yol güzergahında geniş güvenlik önlemi alarak Peşmergelerin geçtiği yola başka araç girişini engelledi.

PEŞMERGELER MÜRŞİTPINAR'DA

Suruç'a ulaştıktan sonra Suriye sınırında gizli tutulan bir köyde bir süre bekleyen Peşmerge grubu daha sonra Mürşitpınar Sınır Kapısı'na geldi.  




PEŞMERGELER DUHOK'TAN COŞKUYLA UĞURLANDI

HABUR'DA POLİS ARAÇLARINA TAŞ

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY), Suriye'nin Kobani (Ayn el Arap) ilçesine göndereceği peşmerge birliğini karşılamak üzere bir grup, Habur Sınır Kapısı'na geldi. IKBY tarafından Suriye'nin Kobani kentine gönderilen ve Irak'ın Erbil kentinden hareket eden peşmerge güçlerinin ağır silahlarını taşıyan konvoyunu karşılamak için Silopi ilçesi yakınlarındaki sınır kapısına gelen bir grup, davul zurna eşliğinde halay çekti.
IKBY ve PYD bayrakları taşıyan gruptaki bazı kişiler bu sırada Habur Sınır Kapısı'na giriş yapan polis araçlarına taş attı. Bunun üzerine güvenlik güçleri havaya uyarı ateşi açtıktan sonra biber gazıyla gruba müdahale etti.

Kısa süreli yaşanan gerginlik sona ererken, grubun sınır kapısı önündeki bekleyişi sürüyor. Öte yandan, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İlçe Başkanlığı yöneticileri de araçlardan grubun Habur Sınır Kapısı'ndan ayrılması için anons yaptı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)