BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiİlk nükleer santral ÇED’e takıldı----

İlk nükleer santral ÇED’e takıldı

İlk nükleer santral ÇED’e takıldı
28 Temmuz 2013 - 07:30 www.finansgundem.com

Akkuyu NGS’de kritik gelişme... ÇED raporuna ne oldu? Çevre Bakanlığı ne yaptı? İnşaat iptal mi?

Türkiye’nin 20 milyar dolarlık ilk nükleer santraline ÇED darbesi geldi. Mersin’de 4 bin 800 MW kurulu güçle yapılacak olan Akkuyu NGS’nin en kritik adımı olarak kabul edilen ÇED raporu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca uygun görülmeyerek komisyona bile gitmeden iade edildi. Erdinç Çelikkan’ın Hürriyet’teki haberine göre Bakanlık, Akkuyu dosyasında ‘şekil ve içerik’ yönünden eksiklikler tespit etti. Akkuyu’nun ÇED raporu kabul edilmediği için şirket yeniden başvuracak. Bu nedenle de inşaat planlanandan gecikmeli başlayacak.
6 GÜNDE VETOYU YEDİ
Akkuyu NGS AŞ’nin ÇED Yönetmeliği kapsamında 9 Temmuz’da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunduğu ÇED Raporu’na onay çıkmadı. Bakanlık, 3 bin sayfadan ve 12 bölümden oluşan raporu beğenmeyerek, 15 Temmuz’da şirkete iade etti. Raporda şekil ve içerik bakımından eksiklikler olduğunu tespit eden bakanlık, Akkuyu NGS’den “Raporun her yönden daha fazla geliştirilmesini” de istedi. Türkiye’nin en büyük projesi olan Akkuyu’nun aşamalarıyla ilgili Hürriyet’e bilgi veren yetkililer, Akkuyu’da ÇED olmadan inşaata başlanamayacağı için sürecin uzayacağını ifade ediyorlar. Akkuyu NGS, raporu yeniden inceleyerek süre sınırlaması olmadan bakanlığa yeniden gönderecek. 
Bakanlıktan ÇED olumlu görüşü çıkması halinde 4 üniteden oluşacak Türkiye’nin ilk nükleer santrali özelliğini kazanacak olan Akkuyu’da inşaata başlanacak.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • borsavirus28 Temmuz 2013 23:26

    bir başlasa...çimsayı tek geçerim...marmara-batı karadeniz akçansa, akdeniz çimsa, doğu karadeniz ünye...3 şirket bu işi götürecek.