BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasaİlk faiz artışı ne zaman?----

İlk faiz artışı ne zaman?

İlk faiz artışı ne zaman?
26 Şubat 2015 - 15:36 www.finansgundem.com

Standard Bank analisti Steve Barrow’a göre Fed’in ilk faiz artışı tarihi Eylül ayı…

AYÇA KARACA – FINANSGUNDEM.COM

Standard Bank tarafından bugün yayınlanan raporda Fed’in Mart ayında “sabırlı” ifadesini kaldıracağı ve Eylül ayında da faiz artışına başlayacağı öngörülüyor.

Raporda Fed Başkanı Janet Yellen’ın dün Kongre’de Finans Komitesi’nde yaptığı konuşmada ilk günkü konuşmasına benzer bir şekilde Fed’in ne düşündüğü hakkında yeni görüşler dile getirmediği belirtiliyor. Yellen’ın ekonomi güçlenmeyi sürdürdüğü sürece bu yıl içerisinde faiz artışına gidilebileceğini ifade ettiği vurgulanıyor.

Raporda ilk Faiz artışının Eylül ayında gerçekleşmesi öngörülüyor. Fed’in Mart ayında “sabırlı” ifadesini kaldırabileceği ve piyasalar Haziran’da ilk faiz artışını beklese bile faiz arttırmaya Eylül’de başlayabileceği belirtiliyor. Standard Bank analisti Steve Barrow’a göre Fed tehlikesiz bir tepki oluşması için piyasaların faiz artışını nerdeyse tümüyle fiyatlamasını istiyor. Benzer uygulamayı parasal genişlemeyi sona erdirme duyurusunda da yaptığını (Eylül 2013’te bekleniyordu ancak Aralık’ta gerçekleşti) hatırlatıyor. Benzer şekilde ilk faiz artışının Haziran’da beklendiğini ancak Eylül’e erteleneceğini öngörüyor. Bu varsayımların piyasaların bu şekilde işlemeye devam etmesine ve Fed’in planlarını bozacak bir durum ortaya çıkmamasına bağlı olduğu da belirtiliyor. 
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • risk fazla borsada 26 Şubat 2015 21:30

    yabancılar %25 tl kurundan zararda ama borsada %40 kardalar ise %20 aşağı dahi satabilirler ve kar yazabilirler durumdalar ise borsadan uzak durmalı haziran gelmeden.

  • ihsan sodan26 Şubat 2015 16:36

    FED in faiz arttırmasınada.... arttırmamasınada..... türkiye de yüzde on kazancı bırakıp Amerika da yüzde sıfır elli faizemi gidecekler... hayret. demoklesin kılıcı gibi piyasaların üstünde sallıyorlar. buna teşne olanların....

  • aman dikkat26 Şubat 2015 16:01

    aniden nisanda yaparlarsa herkes terse yatabilir.