BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİlk çeyrekte 1 milyon dolarlık deniz salyangozu ihracatı----

İlk çeyrekte 1 milyon dolarlık deniz salyangozu ihracatı

İlk çeyrekte 1 milyon dolarlık deniz salyangozu ihracatı
21 Nisan 2022 - 12:46 www.finansgundem.com

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) verilerinden derlenen bilgiye göre 2022'nin ocak-mart döneminde 4 ülkeye 203 ton deniz salyangozu ihraç edildi.

Türkiye'den yılın ilk çeyreğinde 4 ülkeye yapılan deniz salyangozu ihracatından 1 milyon 30 bin 869 dolar gelir elde edildi. Güney Kore, Çin Halk Cumhuriyeti, Tayvan ve Japonya, Türkiye'den deniz salyangozu satın alan ülkeler oldu. Güney Kore'ye 458 bin 818, Çin Halk Cumhuriyeti'ne 302 bin 70, Tayvan'a 201 bin, Japonya'ya da 68 bin 982 dolarlık ihracat yapıldı.

İhracatın yüzde 51'i Karadeniz'den

Türkiye'den ocak-mart dönemindeki deniz salyangozu ihracatının değer olarak yaklaşık yüzde 51'i Karadeniz Bölgesinden yapıldı. Karadeniz'den ilk çeyrekte Güney Kore ve Çin Halk Cumhuriyeti'ne 528 bin 768 dolarlık deniz salyangozu ihraç edildi.

'Her yıl önemli miktarda döviz girdisi sağlanıyor'

DKİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan, deniz salyangozu ihracatından ülkeye her yıl önemli miktarda döviz girdisi sağlandığına vurgu yaparak, "Deniz salyangozunun da balık avcılığı ile aynı statüye tabi tutulması ve avlanma sezonu uygulanması bu ürünün ihracatta istenilen düzeyde değerlendirilmesinde sorunlara yol açmaktadır. İhracatçılarımız tarafından değere dönüştürülen deniz salyangozunun avcılığının 12 ay boyunca yapılabilir bir sisteme bağlanmasının, ihracatına çok önemli katkı sağlayacağını düşünmekteyiz" dedi.

Güneydoğu'da hububat ve bakliyat ihracatı arttı

 

Türkiye'nin Birleşik Krallık'a 3 milyar dolarlık ihracat

 

Süt ve krema ihracatında bakanlığa düzenleme yetkisi

 

Hamsi ihracatından 8,2 milyon dolar gelir

 

Türkiye, Rusya’ya ayçiçeği tohumu ihraç edecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)