BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasaİlk çeyrek bilanço dönemi başlıyor----

İlk çeyrek bilanço dönemi başlıyor

İlk çeyrek bilanço dönemi başlıyor
24 Nisan 2018 - 23:23 www.finansgundem.com

Borsadaki şirketler için ilk çeyrek bilanço dönemi yarın Akbank ve TSKB ile start alacak

Türkiye'deki önemli şirketlerin ilk çeyrek bilanço açıklama dönemi yarın (25 Nisan) itibariyle başlıyor.

Borsada faaliyet gösteren şirketlerin bilanço takviminde ilk olarak yarın Akbank ve TSKB var. Bu iki şirketi 26 Nisan Perşembe günü Garant Bankası ve Tekfen Holding takip edecek.

27 Nisan'da TAV, 30 Nisan'da Emlak Konut GYO bilançosunu duyuracak. 

Şirketlerin konsolide olmayan bilançoları için son tarih 30 Nisan, konsolide bilançoları için 10 Mayıs olarak belirlenirken, bankalar bilançolarını 21 Mayıs'a kadar gönderebiliyor.

Bankalardan beklenti: Sınırlı olumlu

Bilanço takvimi ile ilgili olarak İş Yatırım tarafından geçilen analizde, "Takip listemizdeki bankalar için öngördüğümüz çeyrek bazda yüzde 7 kâr büyümesi ile yıla görece sınırlı olumlu başlangıç yapan bankacılık sektörü için yıllık bazda bakıldığında ise yüzde 3 düşüş tahmin ediyoruz" Analizde ayrıca bankalar için hacim büyümesi ve marj iyileşmesi açısından geçtiğimiz yılın ilk çeyreğinin güçlü bir dönem olduğu hatırlatıldı.

Analize göre, ilk çeyrekte yoğunlaşan teslimler neticesinde gayrimenkul şirketlerinin güçlü sonuçlar alması bekleniyor. Çelik şirketleri ise elverişli global büyüme koşulları ve zayıf TL neticesinde güçlü operasyonel sonuçlar açıklamaya devam edecek.

Üç şirkette beklenti negatif

Analizde önemli bir diğer nokta ise Otokar, Doğuş Otomotiv ve Tüpraş için beklentinin olumsuz olması. Bu durumu etkileyen faktörler ise Otokar için savunma sanayi araçlarının teslimatının olmaması, Doğuş Otomotiv'de TL'deki değer kaybı nedeniyle zayıf faaliyet marjları ile birlikte yüksek faiz giderleri ve Tüpraş'ta ilk çeyrekte bakımların devam etmesiyle gerçekleşen düşük kapasite kullanım oranı ile geçen senenin aynı döneminde olan stok karının bu çeyrek olmaması olarak gösterildi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)