BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasaİlhami Koç en büyük sıkıntıyı açıkladı----

İlhami Koç en büyük sıkıntıyı açıkladı

İlhami Koç en büyük sıkıntıyı açıkladı
05 Ağustos 2015 - 12:47 www.finansgundem.com

TSPB Başkanı İlhami Koç, Sermaye Piyasasında Gündem’in Ağustos sayısında son dönemde yaşanan likidite eksikliğinin nedenlerini anlattı.

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) Başkanı İlhami Koç, “Ülkemiz tahvil piyasasındaki likidite düşüklüğünün nedenlerini araştırmak üzere çalışmalara başladık.” dedi.

İlhami Koç, Sermaye Piyasasında Gündem dergisinin Ağustos sayısında likidite düşüklüğünün nedenlerine değinirken şunları söyledi:

“Piyasalarda fiyatların aşağıya doğru olduğu dönemlerde sıkça gündeme gelen konuların başında likidite geliyor. Ülkemizde de bazı pazarlar ve yatırım araçlarında likidite sorunu yaşadığımızı hepimiz biliyoruz. Özellikle sabit getirili kıymetlerde likiditenin gittikçe kuruması sadece bizim değil bütün piyasaların sorunu haline geldi. Likidite eksikliği, alım-satım fiyat farklarının açılmasına ve borçlanma maliyetlerinin yükselmesine neden oluyor. Portföy yöneticileri, likidite nedeniyle bazı ürünlere yatırım yapmaktan kaçınıyorlar. Biz de Birlik olarak ülkemiz piyasasındaki likidite düşüklüğünün nedenlerini araştırmak üzere bir anket hazırladık ve üyelerimizle paylaştık. Yakın gelecekte anketler üzerinden elde edilen sonuçları ve ülkemizdeki uygulamaları paylaşmayı planlıyoruz.”
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)