BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulisİktidara yakın işadamının milyonluk saati----

İktidara yakın işadamının milyonluk saati

İktidara yakın işadamının milyonluk saati
26 Aralık 2013 - 10:48 www.finansgundem.com

Reza Zarrab’ın armağan ettiği 300 bin euroluk saat ucuz kaldı… Niye mi?


Son günlerin gündemdeki konusu bilindiği yolsuzluk ve rüşvet operasyonu. Ve bu operasyonla birlikte gündeme gelen iddialar. Bunlardan biri de operasyon kapsamında tutuklanan işadamı Reza Zarrab tarafından bir Bakan’a armağan ettiği söylenen saat. Patek Philippe 5001P model saatin değeri iddiaya göre 300 bin euro. Ancak Hürriyet yazarı Yalçın Bayer’i arayan dostunun verdiği bilgiye göre bu ne ki! Aynı saatin 1 milyon euroluk üst modelini takan öyle biri var ki… İşte Yalçın Bayer'in köşesinden gündemin saati, işte gündemin saatini takan işadamı…

Ünlü saat markası Patek Philippe koleksiyonu yapan işadamı kimdir?

Fatih Altaylı, geçenlerde ‘Saat kaç?’ başlıklı yazısında son bakan çocukları ile ilgili ‘operasyon’da Ebru Gündeş’in eşi Reza Zarrab’ın, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’a Patek Philippe 5001P modeli saat hediye ettiğinin kamuoyuna yansıması üzerine saat markaları üzerine bir değerlendirme yapıyor.
Altaylı’ya göre, hediye edilen saatin fiyatı 300 bin Euro...
“Bu model, zaten yeterince pahalı olan Patek Philippe saatlerinin en pahalısı değil, pahalılıkta 3. model... Ondan daha pahalı iki Tourbillon’u daha var Patek’in... Biri 3939 referans numaralı Minute Repeater Tourbilen... Yaklaşık 1 milyon Euro civarında bir fiyata sahiptir ve bulunması çok zor, çok sade ve çok güzel bir saattir.”
Bir dostumuz haber verdi; “Reza Zarrab, bakana ucuz saat almış!” diye takıldı. “Ben bu 1 milyon Euro’luk saati Türkiye’de, Başbakanlık Danışmanı Mücahit Arslan’ın sağ kolu Güngör Çepni’nin taktığını öğrendim. Zaten çevresinde bu saatin koleksiyonunu yaptığı biliniyormuş” dedi; “Çepni müthiş bir işadamıdır” diye de ekledi.
-Evet Güngör Çepni kimdir?
-Aile aslen Trabzonludur; daha sonra Erzurum’a yerleşmiştir. Saygın bir CHP’li aile olarak bilinirdi babası... Yıllar önce İstanbul’a göç ettiler ve Suadiye’de otururlar. Güngör Çepni’nin AKP’ye çok yakın bir isim olduğunu söylediler. Zenginliğini anlata anlata bitiremiyorlar. Google’dan bakınca annesi adına Kurtköy’de yaptırdığı ‘butik’ Aynur Cepni Camisi... En önemlisi de, 2001 yılında AKP daha kurulmadan önce Başbakan’a Kalamış Develi’de verdiği kahvaltı ve ondan sonra da ekonomik yönden yükselişe geçiyor. Bu konudaki haberin gayet ilginç olduğu görülüyor.
-Bugün ne yapıyor Çepni?
-Başarılı bir iş dünyası olduğu anlaşılıyor. 2000’lerde Yunus Ağar’la hastanelere medikal malzeme sattığını biliyoruz. Olağandışı bir durumu olmayan ‘küçük esnaf’ diye nitelendirilebilir. AKP kurulduktan sonra işleri büyüyor. Şimdi ‘Standart Bio’ adlı bir firması dikkat çekiyor... Ticaret siciline göre, kardeşi Tuncay Çepni ve Halil Mehmet Çınar’la ile ortak gözüküyor. 1985’te kurulan bu firmanın adı Standart Bio Makina, Ekipman, İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti... Güngör Çepni daha sonra bu şirkete ortak oluyor. Şirketin ismi TOMA’ların ithalatçısı olmasından sonra gündeme geliyor. Ayrıca ordunun tank, tüfek, mühimmat gibi ihtiyaçları, asfalt malzemeleri, belediyelerin kar temizleme araçları, yangın söndürme uçakları, polis panzerlerine kadar uzanan yabancı firmalardan oluşan geniş bir bayilik ağı var.
Güngör Çepni’nin, internet sitesindeki firmalarına bakıldığında, İngilizce olarak kendilerini “Türkiye’deki savunma ve endüstri projeleri için güçlü ortağınız” diye tanıtması dikkat çekiyor. 15 adet devlet kurumunu (yani devleti) referans gösteriyor.
Çepni’nin AKP’de geniş bir dost çevresi de bulunuyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)