BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİklimle beraber trilyon dolarlar yer değiştirecek----

İklimle beraber trilyon dolarlar yer değiştirecek

İklimle beraber trilyon dolarlar yer değiştirecek
14 Ocak 2020 - 16:15 www.finansgundem.com

İklim değişikliği etkisini her geçen gün arttırırken bir taraftan da finans sektörünün liderlerini uzun dönemli planları üzerinden yakalıyor. Trilyon dolarları bulan yatırımlar yön değiştirebilir.

FINANSGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

Çin yayın organı Atmospheric Science’ın salı günü açıkladığı rapora göre okyanus sıcaklık seviyesi 2019 yılında ortalama sıcaklığın 0,075 derece yukarısında seyretti. Çinli bilim insanı Cheng Lijing raporun küresel ısınmanın reddedilemez bir gerçek olduğunun kanıtı olarak paylaştı.

Küresel ısınma dünyanın geleceği üzerinde belirsizliğin giderek artmasına neden olurken finans ve yatırım şirketleri de uzun dönemli planlarını bu durumu göze alarak oluşturmaya başladılar.

Bloomberg’in konuya ilişkin haberinde finans sektöründe küresel ısınmanın getirdiği çarpıcı değişimler de gözlenebiliyor. Dünyanın en büyük varlık yönetimi şirketi, 7 trilyon dolarlık varlık üzerinde etkisi olan BlackRock, iklim değişikliklerinin doğurduğu ciddi sürdürülebilirlik riski nedeniyle yüksek riskli varlıkların yönetiminden vazgeçecek. 

Yönetim kurulu başkanı Larry Fink salı günü yaptığı yıllık açıklamasında “İklim değişikliği şirketlerin uzun dönemli planları için belirleyici faktör olmaya başladı” ifadelerine yer verdi. “Farkındalık hızla artıyor ve inanıyorum ki bu Finans sisteminin temellerinde bir için yeniden biçimlendirmenin sınırındayız” açıklamasında bulundu. 

AB, iklim krizi için 1 trilyon euro harcayacak

İklim değişikliği ve sürdürülebilirlik konuları varlık yöneticisi konumundan dolayı ağır bir baskı altına alıyor. Çevre bilincine oy veren verenlerin sayısı rekor orana ulaştı ve kâr amacı gütmeyen kuruluşlarla, çevre kuruluşları firmanın davranışlarını daha dikkatle izliyorlar. 

Fink’in şirketin davranışlarına ilişkin uzun dönemli planlarında sürdürülebilirliği portföy inşasında risk yönetimi faktörleri içerisinde bulunduracağını söyledi. Halihazırda yüksek sürdürülebilirlik riski taşıyan şirketleri sürdürülebilirliği ve görünürlüğü olan yeni yatırım ürünlerine yönlendireceklerini belirtti. 

Ocak ayının başında BlackRock, toplamda 41 trilyon dolarlık varlığa yatırıma danışmanlık yapan ve 370 yatırım şirketi bulunduran Climate Action 100+ kampayasına dahil olmuştu.  

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)