BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİklim zirvesinde 'küresel iklim krizi' için iş birliği vurgusu----

İklim zirvesinde 'küresel iklim krizi' için iş birliği vurgusu

İklim zirvesinde 'küresel iklim krizi' için iş birliği vurgusu
28 Ekim 2022 - 00:27 www.finansgundem.com

ABD İklim Özel Temsilcisi John Kerry, iklim krizinin etkilerini artık yadsımanın mümkün olmadığını belirterek çok geç olmadan tüm dünyanın karbon emisyonlarının hızla azaltılması için iş birliği içerisinde çalışması gerektiğini vurguladı.

İngiltere’nin başkenti Londra’da düşünce kuruluşu Chatham House’da düzenlenen "Birleşmiş Milletler (BM) İklim Zirvesi (COP27) Yolunda" başlıklı oturuma katılan ABD İklim Özel Temsilcisi John Kerry, küresel enerji ve iklim gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kerry, halihazırda küresel ekonominin yüzde 65’lik kısmının, küresel ortalama ısı artışı hedefinin 1,5 santigrat derece altında tutulması gerektiğini belirtti.

John Kerry, "Küresel ekonominin sadece yüzde 65’i buna uyacaksa, o zaman ciddi bir sorunumuz var demektir. Geriye kalan yüzde 35’lik kesimin masaya dikkate değer emisyon hedef artışları ile gelmesi gerekecektir." dedi.

Bilim insanlarının tahminlerine göre küresel karbon emisyonlarının 2030 yılına kadar en az yüzde 45 azaltılması gerektiğini belirten Kerry, "Eğer dünyanın dört bir yanında yenilenebilir enerjinin kullanıma sokulması yeteri kadar hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilirse halen bunu yapabiliriz." diye konuştu.

"Küresel ısınma ve iklim değişikliği her gün varlığını daha net şekilde hissettiriyor"

Kerry, güneş veya rüzgar enerjisi kullanılmasının kömürden ve diğer fosil kaynaklardan elde edilen elektriğe kıyasla daha düşük maliyetli olduğunun ortada olduğunu söyledi.

"Unutmayın ki hiç kimse tarihsel olarak fosilin gerçek maliyetini uygun şekilde ölçebilmiş değil." ifadesini kullanan Kerry, küresel ısınmanın ve iklim değişiminin her gün varlığını daha net bir şekilde hissettirdiğini işaret etti.

"Hiçbir ülke küresel karbon emisyonlarının azaltılmasını tek başına başaramaz"

Değişimin var olmadığını savunmanın adeta bir tür deve kuşu politikası izlemek anlamına geldiğini bildiren Kerry şu değerlendirmede bulundu:

"Dünyanın bugünkü halinin gelecek yıllara kıyasla çok iyi durumda olduğunu söylemek mümkün. İleride daha fazla hasar oluşacak, daha kötü sonuçlar ortaya çıkacak. Bu mirası, gelecek nesillere sunacak olmamız çok acı.''

Bunu değiştirmenin bir yolu olduğunu belirten Kerry, iklim kriziyle mücadelenin uluslararası iş birliği ve koordinasyon gerektirdiğini belirterek "Hiçbir ülke bunu (küresel karbon emisyonlarının azaltılması) tek başına başaramaz." ifadesini kullandı.

Kerry, küresel karbon emisyon oranlarının kalıcı ve hızlı bir şekilde azaltılması için Rusya, Çin, Hindistan, Güney Afrika, Suudi Arabistan ve Meksika gibi gelişen, büyük ve dinamik ekonomilerin uluslararası iş birliğine ikna edilerek iklim krizine karşı mücadelede yerlerini almaları gerektiğini kaydetti.

İklim değişikliği AB'ye 10 yılda 145 milyar euroya mal oldu

 

BM: Kovid ve iklim değişikliği, kadın ve çocukların sağlığını bozdu!

 

Çin'e iklim hedefleri için 17 trilyon dolar gerek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)