BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİklim dostu planında oylama yarın ----

İklim dostu planında oylama yarın

İklim dostu planında oylama yarın
05 Temmuz 2022 - 11:34 www.finansgundem.com

Avrupa Birliği'nin doğalgaz ve nükleer enerji santrallerine yapılacak yatırımları iklim dostu olarak sınıflandırma planına dair nihai oylama yarın yapılacak.


Avrupa Parlamentosu üyeleri hükümetlerin ve yatırımcıların fikir ayrılığına düşmesine neden olan düzenlemeleri yarın karara bağlamaya çalışacak.

Avrupa Birliği (AB), iki enerji kaynağını AB’nin “taksonomi” olarak adlandırılan hangi yatırımların sürdürülebilir olduğunu belirleyen düzenlemeleri arasına ekleyip eklememe konusunda uzun zamandır karara varmaya çalışıyordu.

Yeşil projelere özel sermaye akışını sağlamak için tasarlanan düzenlemeler sürdürülebilir yatırım alanına bir Avrupa standardı getirmeyi ve piyasaya sözde çevre dostu ürünler sürerek yalnızca göz boyamayı hedefleyen projelerin önüne geçmeyi amaçlıyor.

Ancak hangi yatırımların yeşil olarak sınıflandırılacağına dair görüşmeler iklim değişikliyle mücadele ve Rus gazının yerine alternatif bulma çalışmaları kapsamında Avrupa’nın hangi enerji kaynaklarına yatırım yapması gerektiğine dair siyasi bir çıkmaza neden oldu. AB doğalgaz ve nükleer enerjiye dair tasarıyı bugün değerlendirecek ve yarın oylayacak.

AB halka arz kurallarını gevşetiyor

 

Lagarde: Yeşil enerjiye geçiş enflasyonu körükleyecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)