BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİklim değişikliği yanında kovid krizi ‘kostüm provası’ gibi----

İklim değişikliği yanında kovid krizi ‘kostüm provası’ gibi

İklim değişikliği yanında kovid krizi ‘kostüm provası’ gibi
16 Eylül 2020 - 18:00 www.finansgundem.com

Şubat ayında görevinden ayrılmaya hazırlanan Citigroup CEO’su Michael Corbat iklim değişikliğinin korona virüsle karşılaştırıldığında çok daha ciddi etkiler yaratacağına dikkat çekti

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Citigroup CEO’su Michael Corbat korona virüs salgınının korona virüs salgınının iklim değişikliği krizinin sadece “kostüm provası” olacak kadar etki yarattığı konusunda uyardı.

Bankanın sürdürülebilirlik konulu zirvesinde konuşan Citi patronu şubat ayında bankadan ayrılmaya hazırlanıyor. Corbat bankanın müşterilerini iklim değişikliğiyle mücadele etmek amacıyla daha sürdürülebilir bir stratejiye geçiş yapmaya çağırdı.

Bankanın önümüzdeki beş yıl içinde çevre girişimleri konusunda müşteriler için 250 milyar dolarlık finansman planlamalarının ardındaki düşünce sürecine atıfta bulunan Corbat, "Bence salgın, pek çok yönden, daha yıkıcı bir kriz olması muhtemel olan şey için bir kostümlü prova olarak adlandırılabilecek bir olaydı ve bu da iklim değişikliği." dedi.

Citigroup CEO’su, "Yapmaya çalıştığımız şey, şimdi geriye dönmek veya geri adım atmanın zamanı olmadığı, hedeflerimizi iki katına çıkarmak gerektiği mesajını göndermektir" ifadelerini kullandı.

Kovid-19 salgınının yarattığı zorluklara rağmen, Temmuz ayında Citi önümüzdeki beş yıl içinde iklim değişikliği tabanlı girişimler için 250 milyar doları finanse etmeyi taahhüt etti. Banka önceki beş yıl için ayırdığı 100 milyar dolarlık finansmanı iki katından fazla arttırdı.

İklim konusunda hassas olmayanlara finansman yok

Citigroup iklim değişikliği konusunda hassas olmayan müşterilerine kredi sağlamak konusunda da sınırlama getirmeye hazırlanıyor. Banka Nisan ayında, önümüzdeki 10 yıl içinde termik santral ve kömür madenciliği şirketlerine mali hizmetler sağlamayı durduracağını açıkladı. Corbat, bankanın müşterilerinin ESG kimlik bilgilerine bakacağını belirtti.

Corbat bankanın planladığı ESG değerlendirmelerine ilişkin "Değerlendirmelerimiz, etkileri ve riskleri bizim hedeflerimizle uyuşmayan müşterileri tanımlıyorsa, o zaman seçeneklerimiz var. Onlara gelişmelerini ve ideal bir geçiş yapmalarına yardımcı oluyoruz, ya da bunu benimsemek istemiyorlarsa, çekip gidebiliriz" ifadelerini kullandı.

Sekiz yıldır Citigroup’un CEO’su olarak görev yapan Michael Corbat Şubat ayında görevinden ayrılacak. Onun yerine gelecek olan Citigroup Tüketici Bankacılığı Başkanı Jane Fraser Wall Street’teki büyük bankaların başındaki ilk kadın CEO olacak.

Citigroup’un ilk kadın CEO’sundan alınacak 5 önemli ders

 

Citigroup yeniden işçi çıkarmaya başlıyor

 

Yeşil fonların değeri 1 trilyon doları aştı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)