BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazinİklim değişikliği 3 milyar insanı tehdit ediyor----

İklim değişikliği 3 milyar insanı tehdit ediyor

İklim değişikliği 3 milyar insanı tehdit ediyor
01 Kasım 2021 - 15:21 www.finansgundem.com

Çin, ABD ve Avrupa'dan bilim insanlarının araştırmalarına göre, 2070 yılına kadar yaklaşık 9 milyar olan tahmini dünya nüfusunun 3 milyara kadarı, 2070 yılına kadar Sahra'nın en sıcak bölgeleriyle eşit sıcaklıklara maruz kalabilir.


İklim değişikliğinin etkilerini en aza indirmek için ülkeler çalışmalarına devam ederken, geleceğe yönelik araştırmalar da sürüyor. Son olarak bilim insanları tarafından 3 milyar insan için yaşanmaz koşulların söz konusu olduğu belirtilirken, sera gazı emisyonlarındaki hızlı azalmaların, bu tür sıcak koşullara maruz kalan insan sayısını yarıya indirebileceğine dikkat çekildi.

Exeter Üniversitesi’nde iklim uzmanı ve Küresel Sistemler Enstitüsü müdürü olan çalışmanın ortak yazarı Tim Lenton, “İyi haber şu ki insanlık küresel ısınmayı durdurmayı başarırsa bu etkiler büyük ölçüde azalabilir” dedi.

EN İYİ SENARYODA BİLE SICAKLIK ARTIŞI DEVAM EDİYOR

Rapor, insanların çoğunluğunun 11C-15C (52F-59F) gibi çok dar bir sıcaklık bandında nasıl yaşadığını vurguluyor. Araştırmacılar, tüm yeniliklere ve göçlere rağmen insanların çoğunlukla birkaç bin yıldır bu iklim koşullarında yaşadığını kaydetti.

Bilim insanlarına göre; küresel ısınma, sanayi öncesi zamanlardan bu yana sıcaklıklarda 1,1 derecelik bir artışa neden oldu. Sera gazı emisyonlarında derin kesintilerin olduğu en iyi senaryoda bile, bunun 20 yıl içinde 1.5C’ye ulaşması bekleniyor.

Lenton, “Mevcut seviyelerin üzerindeki her bir ısınma derecesi, yaklaşık 1 milyar insanın uygun iklim koşullarının dışına düşmesine tekabül ediyor” diyor.

ÜÇ FARKLI SENARYO 

Hükûmetlerarası İklim Değişikliği Paneli (IPCC) tarafından iklim değişikliğini değerlendiren dönüm noktası raporda üç farklı iklim senaryosu ve üç nüfus projeksiyonu belirlendi. Delaware Üniversitesi’nde jeo-uzamsal veri bilimi yardımcı doçenti Dr Jing Gao, ilgili modellerin birbirleri arasındaki geri bildirimi hesaba katmadan geliştirildiğini açıkladı.
Gao, tüm senaryoların idealize edilmiş gelecekler olduğunu kaydetti: “Birbirinden çok farklı birkaç senaryoyu birlikte kullanmak, belirsizlik aralığını yakalamaya yardımcı olur.”

En üç senaryoya göre, ABD’nin güney eyaletleri, özellikle Meksika Körfezi’ni çevreleyen kısım, 2070 yılına kadar çok daha sıcak hale gelecek. Orta Amerika, yıllık ortalama 29C ile 20 milyon insanla artan sıcaklıkların yükünü taşıyacak.

Kuzey Kutup Dairesi’nin altındaki Kanada ve Alaska’nın büyük kısımları 2070 yılına kadar daha sıcak koşullarla karşı karşıya kalacak.

G20 sonuç bildirgesinde iklim değişikliği vurgusu

 

İklim değişikliğiyle ilgili korkutan rapor: En sıcak 7 yıl

 

Rusya'dan iklim değişikliğiyle mücadele hamlesi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)