BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİkitelli'de kimyasal madde üretimi yapan fabrikada yangın----

İkitelli'de kimyasal madde üretimi yapan fabrikada yangın

İkitelli'de kimyasal madde üretimi yapan fabrikada yangın
01 Eylül 2021 - 00:48 www.finansgundem.com

İkitelli Sanayi Sitesi'nde kolonya ve dezenfektan üretimi yapılan bir iş yerinde çıkan yangın boya üretimi yapılan bloğa da sıçradı. Rüzgarın da etkisiyle yayılan yangın, bahçedeki araçları da kullanılamaz hale getirdi

Başakşehir'deki İkitelli Çevre Sanayi Sitesi'nde akşam saatlerinde çıkan ve bir kişinin yaralandığı yangın büyük korku yarattı. En az 30 dükkanın ve onlarca aracın küle döndüğü yangın ancak 8 saat süren çalışma sonunda kontrol altına alınabildi. 

Alınan bilgiye göre, Ziya Gökalp Mahallesi'nde Çevre Sanayi Sitesi 11. Blok'ta bulunan kolonya ve dezenfektan üretimi yapan bir iş yerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Kısa sürede büyüyerek boya üretimi yapılan 10. Bloğa sıçrayan yangın nedeniyle olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

Zaman zaman patlamaların da yaşandığı yangın bölgesinde ekiplerin söndürme çalışmaları sürüyor.

Rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangın sırasında sanayi sitesinde bulunan bazı araçlar da yanarak kullanılamaz hale geldi.

İstanbul İtfaiyesinin yangına ilçe belediyelerinden gelen su tankları ile birlikte 61 araç ve 140 personelle müdahale ettiği bildirildi.

Yangının ilk çıktığı sırada müdahale etmeye çalışan bir kişinin yaralandığı ve sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

Çevrede güvenlik önlemi alan polis, bölgede bulunan vatandaşları olay yerinden uzaklaştırdı.

Görgü tanığı olay anını anlattı

Sanayi sitesi çalışanlarından görgü tanığı Nurullah Tatar, yaptığı açıklamada, yangının başında olay yerine ilk geldiklerinde burada 7 kişinin bulunduğunu anlatarak, sonrasında çok fazla insanın olay yerine geldiğini söyledi.

Olay yerinde patlamaların da yaşandığını dile getiren Tatar, "Her bir patlamada sanki büyük bir benzin tankeri patlamış gibi oluyor. Gökyüzüne duman ve ateş yükselmeye başladı." dedi.

Tatar, yangının önce bir blokta başladığını belirterek, hemen önlem alındığını ancak yangının rüzgarın etkisiyle diğer bloklara sıçradığını kaydetti.

"EN AZ 30 DÜKKANI SARDI ŞU ANDA"

Bir başka görgü tanığı İsa Yılmaz, "Geldiğimde yangın başlamıştı. Bloğun başından sonuna kadar yanıyordu. İçeride bir sürü firma var. Tahta işi yapanlar, solvent işi yapanlar, tiner ve daha farklı işi yapanlar var. Ne varsa alıp götürüyor." dedi.

Mahmut Bağ da, "Sokakta başladı yangın, ilk biz müdahale ettik, biz içeriyi görmedik. Bir arkadaş yanmış yerde yatıyordu. Dükkanın önüne gelince, kimya dükkanı var, yangın orada başlamış. Bu sefer biz kaçtık. Bir itfaiye geldi. İtfaiye müdahale ederken patlamaya başladı. En az 30 dükkanı sardı şu anda. Orada yağ işi yapılıyordu. Yağ, tiner, mazot hepsi vardı yani. Üç yanı da boyacı, tiner hepsi vardı. Şu anda söndüremiyorlar." diye konuştu.

8 SAAT SÜREN ÇALIŞMA SONUNDA KONTROL ALTINA ALINDI

İkitelli Çevre Sanayi Sitesi'ndeki yangın itfaiye ekiplerinin 8 saat süren çalışmaları sonunda kontrol altına alınabildi. 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)