BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİkinci Kovid-19 dalgası olmayacak çünkü...----

İkinci Kovid-19 dalgası olmayacak çünkü...

İkinci Kovid-19 dalgası olmayacak çünkü...
04 Temmuz 2020 - 00:25 www.finansgundem.com

Alman virolog Streeck, yeni tip korona virüs salgınında ikinci dalganın olmayacağını, çünkü virüsün tamamen kaybolmayacağını ve mevcut insan korona virüslerinden biri haline geleceğini belirtti


Bonn Üniversitesi Hastanesi Viroloji Enstitüsü Başkanı Prof. Hendrik Streeck, “Gerek ulusal gerek uluslararası düzeylerde olsun ikinci dalganın olmayacağını düşünüyorum. Bu virüsün ortadan kalkacağını söylemiyorum. Sadece yeni endemik korona virüs haline gelecek. Halihazırda dünya genelinde 4 endemik insan koronavirüsü var. Bu dört virüs, Avrupa’da kış aylarda tüm grip vakalarının yüzde 10-30’dan sorumlu. Genelde, endemik insan koronavirüsleri üst ve alt solunum yolu hastalıklarına yol açıyor. Kovid-19’un da endemik koronavirüse dönüşeceğini düşünüyorum” ifadesini kullandı.

Kovid-19’un, aşı bulununcaya kadar yok edilmesinin mümkün olmayacağını söyleyen Alman uzman, “Hatırlatırım ki, şu ana kadar patojen insan korona virüslerine karşı aşılar bulamadık. Tam da bu yüzden Kovid-19’u günlük hayatımıza entegre etmemiz gerekiyor” dedi.

Virüsle birlikte yaşamaya başlamamız gerektiğini dile getiren Streeck, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu, hangi önlemlerin daha etkili olduğunu anlamamız gerektiği anlamına geliyor. Bazıları bunun maske olduğunu söylüyor, diğerleri temasların kısıtlanması gerektiğini savunuyor ve kitlesel etkinlikleri yasaklıyor. Ama şu an için net olarak hiçbir şey bilmiyoruz. Başlangıçta, hızlı ve eşzamanlı olarak birçok farklı önlem alınmıştı. Şimdi de virüsü en iyi neyin engellediğini anlamak önemli. Ancak bunu anladığımızda ileriye dönük doğru yola girmiş olacağız." (Sputnik)

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)