BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakİkinci konutunu alacaklara kötü haber!----

İkinci konutunu alacaklara kötü haber!

İkinci konutunu alacaklara kötü haber!
07 Kasım 2019 - 12:17 www.finansgundem.com

İkinci konutunu alacak olanlar, ilk konutunu alacak olanlardan daha yüksek faiz oranıyla kredi kullanacak.

2020 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’na göre; vergi ve makroihtiyati düzenlemeler yoluyla üretken olmayan yatırımların cazibesi azaltılarak, tasarruflar verimli alanlardaki yatırımlara yönlendirilecek. 

Programda yer alan açıklamaya göre; “Üretken olmayan yatırımların cazibesini azaltmak amacıyla ikinci ve sonraki konut alımında uygulanan vergi istisnaları gözden geçirilecek, gerekli görülen istisnalar kaldırılacak. Konut kredilerinde geçerli olan kredi değer oranı gibi parametrelerin ikinci ve sonraki konut alımlarında farklılaştırılmasına yönelik mevzuat çalışması yapılacaktır. ” denildi. 

“YAKINDA BU HUSUSLARLA İLGİLİ YASAL DÜZENLEMELER YAPILACAK”

“KONUT ÜRETİMİ AZALIR, KİRA BEDELLERİ YÜKSELİR”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı ise, “İkinci ve sonraki konut alımlarında ek vergi ve kredi kullanımlarında yapılacak sınırlandırmalar gayrimenkul sektöründe yeni sorunları beraberinde getirebilir. TÜİK verilerine göre ülkemizde yaşayan nüfusun ancak yüzde 59'u kendilerine ait bir konutta oturuyor. Konutlarda kira geri dönüş oranlarımız 20 yılın da çok üzerinde. Eğer bir de yatırım ve gelir amacı ile gayrimenkul almak isteyenleri konut yatırımlarından uzaklaştırırsak, bu yeni konut üretimini azaltacağı gibi kira bedellerini de yükseltecektir.” ifadelerini kullandı.

“UYGUN KREDİLERDEN FAYDALANDIRILMAMASI ÖNGÖRÜLÜYOR”

Şu an konutta düşük faizli kredilerin bulunduğunu belirten Özelmacıklı, “Özellikle mevcutta devlet bankaları tarafından verilen düşük faizli konut kredileri bulunuyor. Lakin ikinci konut ve sonrası alanların bu uygun kredilerden faydalandırılmaması düşünülüyor.  Ayrıca gayrimenkule ilişkin emlak vergisi başta olmak üzere, elde edilen kira gelirlerinden ek vergiler de düşünülebilir” dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)