BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakİkinci ev alacaklara önemli ipuçları----

İkinci ev alacaklara önemli ipuçları

İkinci ev alacaklara önemli ipuçları
15 Temmuz 2020 - 16:38 www.finansgundem.com

Tatilde, hafta sonlarında ya da emeklilikte doğanın tadını çıkarmak için bir ev satın almayı düşünüyorsanız, nasıl arayacağınızı biliyor musunuz? İşte işin uzmanından önemli ipuçları…

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Uzun yıllar çalışma hayatında şehir merkezindeki bir daireye hapsolmak, doğaya karşı özlem duymaya sebep oluyor. İnsan ikinci bir eve sahip olmak ya da zamanı geldiğinde ‘ikinci bahar’da betondan yeşile, engin maviye kaçmak istiyor. Bunun yolu da, kimine göre bir kır evinde, kimine göre deniz manzaralı bir konuta, kimilerine göre ise bir çiftlikte yatıyor.

Century 21 Başkanı Laurent Vimont, “Emeklilik sırasında mülk hâline gelecek olan ikinci bir ev satın almak, güzel havalarda tatil geçirmek için bir yer aramaktan çok daha farklı” diye konuşuyor. Kişinin ilk olarak ne istediğini tanımlaması gerektiğine işaret eden Vimont, ekliyor: “Öncelikle esas ev, canlı ve iyi hizmet verilen bir yerde olmalı; diğerininse kırsal kesimde tarımsal konfor sunan bir bina olması yeterlidir.”

Century 21 Başkanı Laurent Vimont, ikinci ev alacaklara önemli ipuçları veriyor…

MESAFE VE KEŞİF

* Evin ne zaman kullanılacağı da belirlenmelidir. Düzenli olarak oraya gitmeyi planlıyorsanız, ikamet yerinizden en fazla iki saat uzakta olmalıdır. Potansiyel çevreyi görebilmek için coğrafi konum ve haritacılık araçlarını (Google Haritalar, ViaMichelin) kullanın. Hesaplamalarınızı kilometreye değil saatlik olarak yapın.

* Keşfe çıkın. Koru ya da orman manzaralarını beğenmeniz, denize yakın olmak isteyip istemediğinize karar verin. Elbette binaların boyu ve yapısı da düşünülecek faktörlerden birkaçı.

* Bölge seçildikten sonra, geriye iyisini bulmak kalır. Bunu yapmak için sektördeki emlakçılara başvurabilirsiniz. Bölge fiyatlandırma konusunda en önemli faktörlerden biri, mutlaka göz önünde bulundurun.

İZİN KONUSUNA DİKKAT!

* Bir ev öne çıkarsa, hoş olmayan sürprizlere dikkat edin: Riski en aza indirmek için özellikle bütünsel bir inceleme yapın. Evin büyük bir çiftliğe, kirli bir bölgeye (eski fabrika, garaj, vb.) yakın olup olmadığını öğrenin.

* Gelecekteki evlerini büyütmeyi veya ek bina inşa etmeyi hayal edenler arazinin tarımsal ya da doğal bölgede olmadığını mutlaka kontrol etmeli, inşaat için en önemli bilgilerden biri budur şayet inşaat izni yoksa hayalleriniz suya düşebilir. Satın almadan önce bilmek sizi risklerden uzaklaştırır.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)