BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİkinci doz AstraZeneca aşısında pıhtı riski daha az----

İkinci doz AstraZeneca aşısında pıhtı riski daha az

İkinci doz AstraZeneca aşısında pıhtı riski daha az
29 Temmuz 2021 - 07:16 www.finansgundem.com

Lancet tıp dergisinde yayınlanan çalışma, aşılananlarda ilk doz sonrasında tahmini tromboz oranının milyonda 8,1 olduğunu gösterdi. İkinci dozdan sonra ise ekstra bir risk bulunmuyor

AstraZeneca firması tarafından üretilen Kovid-19 aşısının yan etkileri üzerine yapılan yeni bir çalışma, ilk dozdan sonra düşük oranda kanda pıhtılaşma riski olduğunu ancak ikinci dozdan sonra ekstra bir risk olmadığını ortaya koydu.

Lancet tıp dergisinde yayınlanan çalışma, aşılananlarda ilk doz sonrasında tahmini tromboz oranının milyonda 8,1 olduğunu gösterdi.

İngiliz-İsveç firması AstraZeneca’nın Oxford Üniversitesi tarafından geliştirilen Vaxzevria markalı aşısının ikinci dozundan sonra, bu oranın milyonda 2,3 olduğu belirtildi.

AstraZeneca aşısı, üretiminde yaşanan gecikmeler ve nadir görülen ciddi yan etkiler nedeniyle bazı ülkelerin bu aşının kullanımını kısıtlanması veya durdurulması gibi çeşitli aksiliklerle karşılaştı.

Avrupa Birliği'nin (AB) ilaç düzenleyicisi Mart ayından bu yana pıhtılaşma vakalarını inceliyor ve Vaxzevria ve Johnson & Johnson'ın tek dozluk COVID-19 aşısıyla bu vakalar arasındaki bağlantıyı araştırıyor. Bununla birlikte, her iki aşının da genel faydalarının, bu aşıların oluşturduğu risklerden daha ağır bastığı ifade ediliyor.

Çarşamba günü paylaşılan veriler, AstraZeneca'nın küresel güvenlik veritabanını kullanarak, 30 Nisan itibarıyla birinci veya ikinci dozu aldıktan sonraki 14 gün içinde meydana gelen vakalar değerlendirilerek elde edildi.

Aşı, ucuz ve dağıtımı kolay olması nedeniyle pandemiye karşı potansiyel olarak dünyanın en iyi silahı olarak görüldüğü için halkın ilgisi yüksek oldu.

Çalışma, sağlık hizmeti sunanlar ve aşılananlar tarafından sağlanan verilere dayandığından, vakaların eksik bildirilmesi gibi nedenlerle analizin sınırlı olabileceği ve medyanın artan ilgisinin, olayın yanlış nitelendirilmesine yol açmış olabileceği belirtildi.

Dünya çapında yaşları 45 ile 85 arasında değişen sekizi kadın olmak üzere 13 kişide ikinci dozdan sonra pıhtılaşma vakası tespit edildi. İlk dozdan sonra 399 vaka rapor edildiği ve uygulanan doz sayısı için kullanılan verilerin AB, Avrupa Ekonomik Alanı ve İngiltere ile sınırlı olduğu belirtildi.

Mayıs ayında AB sağlık yetkilileri, ilk dozdan sonra pıhtılaşma görülen kişilerde ikinci doz AstraZeneca aşısının yapılmamasını tavsiye etti.

AstraZeneca aşısının yeni yan etkisi keşfedildi!

 

AstraZeneca'ya tazminat davası

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)