BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİkinci dalga korkusuyla altın ralli yapabilir----

İkinci dalga korkusuyla altın ralli yapabilir

İkinci dalga korkusuyla altın ralli yapabilir
16 Haziran 2020 - 11:08 www.finansgundem.com

Küresel piyasalarda gözler FED Başkanı Powell’a çevrilirken altın korona virüsün ikinci dalgası olacağı korkusuyla 1800 doları görebilir

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Altın fiyatları, yatırımcıların dikkatlerini ABD Merkez Bankası FED Başkanı Jerome Powell'ın Kongre'de korona virüs pandemisinden hasar gören ekonomiyi desteklemek için FED'in atacağı sonraki adımlar hakkında vereceği bilgilere çevirmesi ile birlikte yükseldi.

FX Empire’dan Han Tan’a göre 1700 dolarlar seviyesinde tutunmayı başaran altın, küresel piyasalarda ikinci dalga korkusuyla 1800 dolar seviyesini geçebilir.

Dünya çapında ikinci bir Kovid-19 vakası belirtisi daha belirgin hale gelirse, bu altın fiyatlarının 2012'den beri ilk kez psikolojik olarak önemli 1800 dolar seviyesine ulaşması için itici güç olabilir.

Altın bu yıl, pandeminin daha önce görülmemiş büyüklükte bir teşvik tedbirleri dalgasını tetiklemesi ve güvenli liman niteliğindeki varlıklara yönelik talebin artmasının etkisiyle ralli yaptı. Pazartesi günü, altın, FED'in bireysel özel sektör tahvil alımlarına başlaması ve kredi programlarından birini genişletmesinin ardından geriledi. Salı günü, Japonya Merkez Bankası, virüse tepki tedbirlerinin büyüklüğüne ilişkin tahminini genişletirken, Avuıstralya Merkez Bankası, ülke ekonomisinin muhtemelen bir süre daha desteğe ihtiyaç duyacağını kaydetti.

Kotak Securities Ltd. analisti Madhavi Mehta, "Altın bugün doların dalgalandığı bir ortamda, FED'in son tedbirlerinin ABD merkez bankasının 'ne gerekiyorsa yapacakları' yolundaki taahhüdünün altını çizmesi ile birlikte yukarı yönde hareket etti," dedi ve" Fed Başkanı Powell'ın konuşması da muhtemelen aynı taahhüdü yansıtacak" değerlendirmesinde bulundu.

Trende 1.3 milyon liralık altın unuttu

İkinci dalga geliyor mu?

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)