BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİkinci dalga kısıtlamalar akıl sağlığını bozdu----

İkinci dalga kısıtlamalar akıl sağlığını bozdu

İkinci dalga kısıtlamalar akıl sağlığını bozdu
14 Şubat 2021 - 20:41 www.finansgundem.com

Alman araştırmacılar, korona virüs sebebiyle devam eden mevcut kısıtlamaların, geçen bahar krizin başlangıcında alınan önlemlerin olduğu döneme kıyasla insanların yaşam kalitelerini ve akıl sağlıklarını önemli ölçüde etkilediği sonucuna ulaştı.

Taslak sonuçlar bir yıldır korona virüs salgınının psikolojik ve sosyal sonuçlarını inceleyen Almanya’daki Saarland Üniversitesi'nden araştırmacılarca elde edildi.

“Her şey farklı mı?” adı verilen analitik çalışma için 1500 kadın ve erkek üzerinde düzenli olarak anketler yapıldı.

Araştırma ekibinin başkanı Dorota Reis, DPA’ya verdiği demeçte, salgın sürecince insanların toplum davranışlarına dair tahminlerinin kökten değiştiğini ifade ederek, araştırmaya dahil olan kişilerin başta toplumun birbirine yakınlaştığını gördüklerini, ancak daha sonra toplumun davranışını “bencilce ve yabancılaşma eğiliminde” olduğu şeklinde tanımladıklarını belirtti.

Reis, yaşama dair memnuniyetin önemli ölçüde azaldığını, anksiyete, stres ve depresyon oranı arttığını belirtti. Geçtiğimiz baharda kısıtlamaların azaltılmasından kısa süre sonra iyileşme gördüğüne dikkat çeken Reis “Ancak bunun bu sefer de aynı şekilde olup olmayacağını henüz bilmiyoruz” dedi.

Çalışmada, insanların korona virüs krizi ile ilgili endişeleri, günlük yaşantılarındaki sorunlarla nasıl başa çıktıkları ve diğer insanlarla olan ilişkilerinin nasıl değiştiğine dair durumlar da incelendi.

Önümüzdeki aylarda, salgının farklı insan grupları üzerinde farklı etkilerinin olup olmadığı ve uzun vadede insanların ruh hallerinin ve kişiliğinin ne ölçüde geliştiğinin incelenmesi planlanıyor.

Alman hükümeti geçtiğimiz Çarşamba günü, Şubat ortasına kadar devam etmesi planlanan korona virüs kısıtlamalarını Mart ayının yedisine kadar uzatmaya karar vermişti.

Genç kadınlarda uzun Kovid riski iki kat fazla

Bilim adamları araştırdı: Aşık olduğunuzu nasıl anlarsınız?

Bu dönem en çok tüketilmesi gerekenler

14 Şubat korona tablosu ve vaka sayısı açıklandı

İngiltere Başbakanı Johnson: Dönüm noktasına ulaştık

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Erol g.15 Şubat 2021 06:20

    BENİM GİBİ 65 YAŞ E ÜZERİ OLANLARA KISITLAYICI SİNIR/MORAL BOZUCU YASAKLAR DAHA ÇOK/UZUN SÜRE UYGULANDIGINDAN BENIM DE RUH/BEDEN SAĞLIĞIM OLDUKÇA BOZULDU ALO 182 DEN GÖZ ICIN RENDEVU ISTEDİM VERMEDİ SERBEST SEYAHAT KARTIMLA YÂDA PARASIYLA/KENT KARTLA OTOBÜSE METROYA BİNEMİYORUM YASAKLAR ADİL UYGULANMADI CEZA GIBİ UYGULANDI