BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİkinci dalga ekonomik yaraları derinleştirir----

İkinci dalga ekonomik yaraları derinleştirir

İkinci dalga ekonomik yaraları derinleştirir
14 Ekim 2020 - 17:39 www.finansgundem.com

İngiltere Merkez Bankası, korona virüsün ikinci dalgasında vaka sayıları yükselirken, ekonominin aldığı yaraların derinleşeceği konusunda uyarıda bulundu

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey, korona virüs vakalarındaki artışın ekonomiye daha uzun vadeli zararlar vereceğini söyledi. Lordlar Kamarası’ndaki ekonomi komitesi toplantısı öncesi konuşan Bailey, ikinci dalganın ekonomideki yapısal değişiklikleri derinleştireceğini ve bunun sonucunda da iş kayıplarının ve iflasların yaşanacağını dile getirdi.

Bailey, “korona virüs geri dönüyor ve daha uzun sürerse, ekonominin yara alma ihtimali de yükselir” dedi. Açıklamasının devamında “bu yaraların ne kadar derin olacağını şu an tahmin etmek oldukça güç” ifadesini kullandı.

İngiltere Merkez Bankası’nın Ağustos ayında yayınlanan en güncel Parasal Politika Raporunda, banka iş yatırımlarında pandemi nedeniyle yaşanan sert bir düşüşün, uzun vadede ekonominin üretkenlik kapasitesini düşüreceği konusunda uyarıda bulundu.

The Times’ın haberine göre banka aynı zamanda gelişme göstermeyen yüksek işsizliğin ve çalışanların becerileri ve iş olanakları arasındaki uyumsuzluğun istihdam piyasasını etkileyeceğini söyledi. Ekonominin bütçe kapasitesinin 2022 yılında %1,5 düşüş göstermesi bekleniyor ancak politika belirleyiciler bu rakamın daha da yükselebileceği açıklamasında bulundu.

Karantina döneminde kaybedilen çıktıların büyük çoğunluğu telafi edildi ancak ekonomi hala, korona virüs pandemisi öncesine göre %9 ila %10 daha küçük. Bailey bu durumu “tarihi standartlardan dev bir düşüş” olarak tarif etti.

Ekonomistler bankanın parasal teşvik konusunda adım atmasını bekliyor. Banka varlık satın alma programını genişletebileceği gibi, İngiltere’de ilk defa negatif faiz oranlarının uygulanıp uygulanamayacağını da sorguluyor.

Faiz oranları Mart ayında %0,1’e düşürülmüştü. Bailey, İngiltere Merkez Bankası’nın halihazırda negatif faiz oranları seçeneğini değerlendirdiğini söyledi ve açıklamasının devamında “bu konuyla ilgili tüm sorularımıza cevap bulduktan sonra bunun kullanabileceğimiz bir araç olup olmayacağına karar vereceğiz. Henüz bu noktada değiliz” ifadelerini kullandı.

İngiltere eksi faize hazırlanıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)