BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazinİki yaşlı kadını telefonla dolandırdılar----

İki yaşlı kadını telefonla dolandırdılar

İki yaşlı kadını telefonla dolandırdılar
19 Ocak 2015 - 06:28 www.finansgundem.com

İstanbul'da 'tele dolandırıcı'ların son kurbanı 2 yaşlı kadın sözde polislere altın, mücevher, nakit ve tapu dahil 1.5 milyon lira kaptırdı

Telefonla dolandırıcılık olayları, polisin vatandaşa tüm uyarılarına rağmen durmak bilmiyor. Çetin Aydın, Hürriyet'teki haberinde tele dolandıcıların son kurbanlarını yazdı. İşte o haber:

Beşİktaş’ta yaşayan 80 yaşındaki F.Ö.’yü 8 Ocak’ta ev telefonundan arayan sözde polisler, nüfus cüzdanı bilgileriyle dolandırıcılık yapıldığını ve dolandırıcıların yüksek miktarda parayla yakalandıklarını söyledi. Sözde polis, yaşlı kadına, evindeki para ve altınlarla, dolandırıcıların üzerinden çıkan altınları karşılaştırmak istediklerini anlattı. Endişeye kapılan F.Ö., verilen direktiflerle Beşiktaş’taki banka şubesinde bulunan, kendisi ve çocuklarına ait değeri 600 bin lirayı aşan altınları kasadan aldı. Yaşlı kadın, yine telefon talimatları ile evde bulunan 12 bin TL nakit ile altınları, buluştuğu ‘sözde’ komisere verdi.

TAPULAR BİLE GİTTİ

Ancak, altın ve paralar ‘yetmedi’. Yaşlı kadın, ‘Tele dolandırıcı’ların talimatları ile bir dairesini satıp, buradan gelen 240 bin lirayı da yine ‘sözde bir komiser’e teslim etti.
Dolandırıcılar daha sonra kayıplara karıştı.

AYNI GÜN, AYNI SAAT

Aynı gün ve saatte, Bebek’te bir yalıda yaşayan 86 yaşındaki İ.D.K. adlı kadın da, tandığı bir avukatın adıyla telefonla arandı. Bu ‘avukat’, yaşlı kadına banka hesaplarına girildiğini, az sonra polisin arayacağını söyledi. Biraz sonra “Ben Savcı Ömer Faruk” diye arayan kişinin talimatlarıyla bu yaşlı kadın da hesabındaki 150 bin lirayı çekmek istedi. Ancak Banka şubesi bu kadar ödeme yapmalarının mümkün olmadığını söyleyince yaşlı kadın evine döndü.

‘EV KAPORASI’ DE!

Eve döndüğünde cep telefonu bir kez daha çalan İ.D.K., bankadan eli boş döndüğünü söyleyince sözde savcı sinirlendi. “Ev kaporası için 20 bin lira istediğini söyle” uyarısı üzerine tekrar bankaya giden yaşlı kadın da, önce 20 bin lirayı talimat üzerine otobüs durağında buluştuğu ‘siyah bereli’ bir kişiye teslim etti, ardından da hesabındaki 187 bin 400 Euro’yu, ‘savcının’ verdiği hesap numarasına gönderdi.

ERTESİ GÜN BİR DAHA

Yaşlı kadının telefonu, ertesi sabah saat 10.00’da yine çaldı. Arayan yine ‘Savcı Ömer Faruk’tu. İ.D.K., yine talimatlarla bu kez evde bulunan 60 cumhuriyet ve 1 kilogram külçe altını poşete koyarak bir kez daha Aşiyan otobüs durağında ‘polis rozeti’ gösteren kişiye teslim etti. İ.D.K. eve döndüğünde, ilk gün polisin arayacağını söyleyen avukat V.’yi aradı. Avukat V. kendisini son zamanlarda hiç aramadığını söyleyince İ.D.K. polise giderek şikâyetçi oldu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)