BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasaİki yabancı yatırımlarını askıya aldı----

İki yabancı yatırımlarını askıya aldı

İki yabancı yatırımlarını askıya aldı
17 Haziran 2013 - 17:07 www.finansgundem.com

Gezi olaylarıyla birlikte Ankara'da iki önemli yabancı yatırım kararını askıya aldı

Gezi Parkı’na destek protestolarında 21 gün geride kalırken, Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir Çankaya Köşkü'ndeydi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşen Özdebir, Gül'ün Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğuna vurgu yaptığını belirtti. Gül, "Artık normal hayata dönülmesi gerek. Kısa ve orta vadede Türkiye neler kaybeder hep beraber yaşarız" dedi. Özdebir, ekonomik kayıplara dikkat çekti:
“Özellikle yurtdışından gelecek işletmelerin yapmış olduğu seyahat iptallerini, uçma iptallerini hatta sipariş iptallerini sayın cumhurbaşkanımıza arz ettik. Benim Ankara Sanayi Odası olarak takip ettiğim yatırımcı var. Beklemeye aldılar. Çok ciddi tereddüt içindeler yurtdışından, yabancı yatırım olarak.”
ASO Başkanı, Türkiye'nin dışarda bozulan imajının yabancı yatırım çekmek için riskine işaret etti ve şöyle dedi:
“Biz şu anda nasıl Bağdat'ı algılıyorsak yapılan yayınlarla da ülkemiz o şekilde algılanmaya başlandı. Taksim'de Kızılay'da lokal bir olayın adeta tüm Türkiye'nin bütün sokaklarında bir hukuksuzluk varmış gibi görünmesi tabi ki insanları tedirgin ediyor. Türkiye'yi tanımayanlar için son derece caydırıcı kötü bir şey.”
Özdebir Gül'e "Çarklar dönmeli, esnafın kayıplarının karşılanması için hayat normalleşmeli" dedi. ASO Başkanı, Gül'ün de benzer görüşte olduğunu aktardı.
“Sayın Cumhurbaşkanımız Türkiye'nin istenmeyen bir sürece girdiğini bir an evvel bu sıkıntılı durumun nihayete ermesi gerektiğini, kısa ve orta dönemde Türkiye'nin neler kaybettiğini hepberaber yaşayacağımız söylediler.  Artıkk genel hayatı etkileyecek şekilde değil de Türkiye'ye yakışır bir hukuk çerçevesinde halledilmesi gerektiğini söylediler.”
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)