BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulisİki ünlü iş adamından dev ortaklık----

İki ünlü iş adamından dev ortaklık

İki ünlü iş adamından dev ortaklık
10 Temmuz 2017 - 15:28 www.finansgundem.com

Nihat Özdemir ve Adnan Polat enerjilerini rüzgârda birleştirecek...

Adnan Polat ve Nihat Özdemir ismini kamuoyu daha çok Galatasaray ve Fenerbahçe'de yöneticilik yaptıkları dönemden tanır. Adnan Polat bir dönem Galatasaray Spor Kulübü Başkanlığı, Nihat Özdemir ise Fenerbahçe Spor Kulübü İkinci Başkanlığı yaptı.

Bu iki işadamının hem inşaat hem de enerji sektörlerinde dev yatırımları bulunuyor. Nihat Özdemir'in hem uluslararası müteahhitlik hem de enerji sektöründe büyük yatırımları var. Sahibi olduğu Limak Enerji, elektrik üretimi, dağıtımı, perakende ve toptan satışı, ithalat ve ihracatı konularında faaliyet gösteriyor. Enerji ticaretinde de aktif rol oynayan Limak Enerji, piyasadaki etkinliğini arttırıyor. Ağırlıklı olarak termik ve HES yatırımları bulunuyor.

Babası İbrahim Polat Holding ile işlerini ayırarak inşaat ve enerji sektörlerine yoğunlaşan Adnan Polat, Polat Enerji şirketiyle daha çok yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırımlar yapıyor. Özellikle de rüzgar enerjisine yoğunlaşıyor.  Para’nın kulis haberine göre, Fenerbahçeli ve Galatasaraylı iki işadamının yollan kesişiyormuş. Futboldaki ezeli rekabet, iş hayatında ortaklığa dönüşüyormuş. Limak Enerji ve Polat Enerji, rüzgar enerjisi alanına yatırım yapacakmış. Konu henüz görüşme safhasındaymış. İki taraf ortaklık konusunda anlaşmışlar.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)