BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasaİki ülke BRIC'ten çıkabilir----

İki ülke BRIC'ten çıkabilir

İki ülke BRIC'ten çıkabilir
09 Ocak 2015 - 06:45 www.finansgundem.com

Brezilya ve Rusya’nın BRIC’e olan üyelikleri, duraksayan ekonomilerini canlandırmada başarısız olmaları halinde bu 10 yılın sonunda sona erebilir

BRIC kısaltmasını icat eden Goldman Sachs Group Inc. eski bal ekonomisti Jim O’Neill’a göre, Brezilya ve Rusya’nın BRIC’e olan üyelikleri, duraksayan ekonomilerini canlandırmada başarısız olmaları halinde bu 10 yılın sonunda sona erebilir.

O’Neill’a, “Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin’i 2001 yılında yaptığınız gibi gelişmekte olan piyasaların güç merkezleri olarak gruplandırmayı sürdürecek misiniz?” sorusu yönlendirildi. O’Neill soruya, “Sadece IC olarak adlandırma yönünde aklım çeliniyor olabilir veya Brezilya ve Rusya için önümüzdeki üç yıl öncekiyle aynı olursa 2019 bunu yapabilirim” cevabını verdi.

Bloomberg News anketine katılan ekonomistlerin tahmin meydanına göre BRIC, Rusya’nın yüzde 1.8’lik daralması ve Brezilya’nın yüzde 1’dan az genişlemesi ile aşağıya yönelecek. Çin’in yüzde 7 ve Hindistan’ın yüzde 5.5 büyümesi bekleniyor.

Rusya 2007’de yüzde 8.5 ve Brezilya yüzde 6’dan fazla büyüme göstermişti. Bu ülkelerin büyümesine destek veren emtiada fiyatlarındaki yükseliş trendi sona erdi ve Rusya Ukrayna krizi ile ilgili yaptırımlarla mücadele etmeye çalışırken, Brezilya devlete ait petrol şirketinin dahil olduğu bir yolsuzluk skandalı boğuştu.

O’Neill, “BRIC ülkelerinin bu kayda değer büyümeleri tekrarlamaları zor. Destekleyici faktörler ortadan kalktı” diye konuştu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)