BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİki Türk bankası Rus ödeme sistemine giriyor----

İki Türk bankası Rus ödeme sistemine giriyor

İki Türk bankası Rus ödeme sistemine giriyor
03 Nisan 2019 - 16:42 www.finansgundem.com

Rusya Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Olga Skorobogatova, Türkiye'deki iki bankayla Rus ‘Mir' ödeme sistemi kartlarının kabulü ile ilgili çalışmaların sürdüğünü, kartların yıl sonuna kadar kabulüne başlanabileceğini belirtti.

Rusya Bankalar Birliği'nin kongresinde konuşan Skorobogatova, Türkiye'deki iki bankayla ‘Mir' kartların kabulü ile ilgili çalışmaların sürdüğünü, kartların yılsonuna kadar kabulüne başlanabileceğini kaydetti.

Kartların Türkiye'deki turizm sezonunun başlangıcına kadar kabul edilmeye başlanıp başlanmayacağı yönündeki soruyu yanıtlayan Skorobogatova, "Şu anda iki Türk bankasıyla bu çalışmaları sürdürüyoruz, bu sadece bizim hazır olmamıza bağlı bir durum değil, bu bankaların Türkiye'deki POS terminallerinin altyapısının ayarlarının yapılmasına bağlı. Objektif olarak bu yılsonuna kadar çözülebileceğini düşünüyorum" diye konuştu.

Rusya'da her dört vatandaştan biri ‘Mir' kartı kullanıyor. Mart sonu itibarıyla basılan ‘Mir' kartlarının sayısı 56 milyonu geçti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Firat03 Nisan 2019 22:27

    Benim düşünebilidiğimi Türk yöneticilerde düşünüyordur herhalde. Onlarda troy karta geçerlilik versin.Mir Türkiye’de TRoy Rusya’da kullanilabilsin