BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİki dünya devinden Türkiye’de 1.5 milyar dolarlık ortak proje----

İki dünya devinden Türkiye’de 1.5 milyar dolarlık ortak proje

İki dünya devinden Türkiye’de 1.5 milyar dolarlık ortak proje
10 Mart 2019 - 15:20 www.finansgundem.com

BP Global Rafinaj ve Pazarlama CEO'su Tufan Erginbilgiç, Socar’la Aliağa’da ortak kurmayı düşündükleri petrokimya tesisini anlattı. Görüşmeleri süren yatırımın tutarı 1.5 milyar dolar

Sabah Gazetesi Ekonomi Müdürü Şeref Oğuz, BP ve Socar arasında görüşmeleri yürütülen 1.5 milyar dolarlık Aliağa projesinin detaylarını köşesinde yazdı.İşte o yazı:

British Petroleum (BP) Londra merkezinde Global Rafinaj ve Pazarlama CEO'su Tufan Erginbilgiç ve BP Türkiye Dış İlişkiler Direktörü Hakan Türker ile İstanbul'da bir araya geldik. Erginbilgiç, BP'nin enerji dünyasındaki rolünden geri dönüşüm teknolojilerine dek pek çok konuyu aktardı. BP'nin 107 yıldır Türkiye'de olduğunu söyleyen Erginbilgiç; "BP için Türkiye stratejik öneme sahip. Türkiye'de bugüne dek çok yatırım yaptık ve yapmayı sürdüreceğiz" bilgisini aktardı.
Akaryakıt dağıtım ve madeni yağlar işinde BP'nin yılda 150 milyon dolarlık yatırımını sürdürdüğünü belirten Erginbilgiç'le BP'nin yakın gelecekteki Türkiye projelerini konuştuk. Bu noktada Petkim'i alarak Türkiye'ye giren, Aliağa'da Star Rafinerisi yatırımını tamamlayan Azerbaycan'ın devlet şirketi Socar'la görüşmeler hakkında şunları anlattı:
"Socar'la Aliağa'da dünyadaki en yeni teknolojiyi getirmeyi düşündüğümüz bir petrokimya tesisi kurmak üzere görüşüyoruz. Görüşmeler bu yılın ikinci çeyreğinde netleşebilir. Şu anda en yüksek teknolojiye sahip petrokimya tesisi Belçika'da faaliyet gösteriyor. Eğer ortak yatırım için Socar ile anlaşırsak, Aliağa'daki tesis, dünyanın en son teknolojisine sahip olacak."
Kendisine Socar'ın bu konudaki beyanlarını hatırlattık; "Socar yönetimi sözünü ettiğiniz yatırımı, 'Aliağa'da ikinci Petkim'i kuracağız' şeklinde duyurmuştu. Ne kadarlık bir yatırım öngörülüyor?" Erginbilgiç, yatırım bedeli hakkında şu bilgiyi veriyor; "Kesin olmamakla birlikte sözünü ettiğimiz petrokimya yatırımı için 1.5 milyar dolarlık bir harcama gerekir."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)