BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakİki dev inşaat firmasını TMSF satacak----

İki dev inşaat firmasını TMSF satacak

İki dev inşaat firmasını TMSF satacak
04 Mart 2018 - 08:39 www.finansgundem.com

TMSF Başkanı Gülal, FETÖ şirketleri olarak bilinen Dumankaya ve Fi Yapı'nın satılacağını söyledi

TMSF Başkanı Muhiddin Gülal, devraldıkları FETÖ şirketlerini büyüttüklerini dile getirerek kendilerini en fazla zorlayanın parasını verip dairesini bekleyen mağdurların olduğu inşaat firmaları olduğunu vurguladı. Gülal, Dumankaya ve Fi Yapı’nın satışı için uluslararası bir firmayla görüşme halinde olduklarını duyurdu.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Muhiddin Gülal, TMSF bünyesinde aktif büyüklüğü 1.5 milyar dolardan 100 bin TL’ye kadar 981 firma bulunduğunu ifade etti. Dumankaya ve Fi Yapı’nın satışının masada olduğunu açıklayan Gülal, “Uluslararası firmayla görüşme halindeyiz. Onlar bitmemiş inşaatları tamamlayarak mağduriyetleri giderecek. Satışı da henüz taslak halinde” dedi. İnşaat firmalarının kendilerini zorladığını belirten Gülal, Orada da parasını verip dairesini bekleyen mağdurlar var. İnşallah önümüzdeki süreçte onlarla alakalı da çalışmalarımız var o mağduriyetleri de gidermek istiyoruz” diye konuştu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)