BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılık"İki bin şubeyi geçmeyi planlıyoruz"----

"İki bin şubeyi geçmeyi planlıyoruz"

İki bin şubeyi geçmeyi planlıyoruz
20 Şubat 2013 - 14:54 www.finansgundem.com

Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın: "Operasyon, bilanço ve teknoloji alanındaki yeniden yapılanmanın sonuçlarını 2013'te alacağız" dedi.

Türkiye'nin 162.9 milyar lira aktif büyüklüğü ile en büyük ikinci bankası olan Ziraat
Bankası'nın Genel Müdürü Hüseyin Aydın, 2012 yılında operasyon, bilanço ve teknoloji alanında başlayan yeniden yapılanmanın sonuçlarını 2013'te alacaklarını belirterek, bu yıl aktiflerde yüzde 10-12, kredilerde sektörün üzerinde büyüyeceklerini söyledi. 
Reuters'la yaptığı söyleşide Aydın kârlılıkta geçen yıl yakalanan yüzde 26'ya paralel bir büyüme kaydetmeyi beklediklerini belirterek, önümüzdeki dönemde yurtdışında ise daha aktif olacaklarını ifade etti.  Aydın, "2012 yılında aktiflerde ve kredilerde yatay bir seyir izledik. Kârlılığa ve verimliliğe odaklandık. Şubelerimizdeki yeniden yapılanmayı, operasyonel, bilanço ve teknoloji anlamındaki yapılanmamıza odaklandık. Bu yıl ise bunların meyvelerini alacağız. Aktiflerde yüzde 10-12, kredilerde sektörün beklentisi olan yüzde 15-20'nin üzerinde büyümeyi hedefliyoruz" diye konuştu. Geçen hafta 2012 bilançosunu açıklayan bankanın net kârı yüzde 26 artışla 2.65 milyar lira olurken, bankanın net faiz gelirleri de yüzde 32 artışla 6.9 milyar liraya yükseldi. Aktif toplamı 162.87 milyar liraya çıkan bankanın kredi ve alacakları ise 71.43 milyar lira olurken, bir önceki yılki 71.43 milyar lira seviyesine paralel gerçekleşti. Ziraat Bankası yeniden yapılanma planları kapsamında, aktif ve pasiflerini çeşitlendirerek, pasif tarafta daha önce yer almadıkları sendikasyon ve seküritizasyon gibi alanlarda yer almayı, proje finansmanlarında aktif rol oynamayı hedefliyor. Aydın, bu kapsamda 2013 yılında 500 milyon dolar ile 1 milyar dolar arasında eurobond ihracına çıkmayı ve 500 milyon dolar ile 750 milyon dolar arasında da sendikasyon planladıklarını kaydetti. Aydın ayrıca TL cinsi eurobond ihracının da gündemlerinde olduğunu söyledi. 
Bankanın şubeleşmesine devam edeceğini ve bu yıl 150 yeni şube açmayı planladıklarını kaydeden Aydın şöyle konuştu:  "Orta vadede 500 yeni şube açmayı planlıyoruz. 2015'te 2,000 şubeye ulaşmak istiyoruz. Bu yıl ayrıca 3,500 yeni çalışma arkadaşı almak istiyoruz. Bu kapsamda işe alımlara da başladık."
               KIRGIZİSTAN'DA BİR BANKANIN ÇOĞUNLUĞU İÇİN GÖRÜŞÜYORUZ
Yurtdışında büyüme planlarına odaklanacaklarını ve global bir banka olmayı hedeflediklerini ifade eden Aydın,Kırgızistan'da bir bankanın çoğunluk hissesinin alımı için görüşmeler sürdürdüklerini ve bu bankanın ülkenin büyük bankalarından biri olduğunu söyledi. 
Yüzde 50-50 eşit ortak oldukları Azerbaycan, Özbekistan ve Türkmenistan'daki bankalarda arzu edilen verimliliği elde edemediklerini belirten Aydın şöyle devam etti:  "Bu üç coğrafyada var olmayı istiyoruz. Ziraat olarak orada etkili olabilmek için, ortaklık yapımızı yeniden gözden geçirme görüşmeleri yapıyoruz. Çünkü risk iştahlarımız farklı. Birinci amacımız üçünde de kalan yüzde 50'lik payları almak. Görüşmelerimiz sürüyor. Kısa vadede ikisinden sonuç alacağımızı diğerinde de orta vadede bir çözüme ulaşabileceğimizi düşünüyorum."  Bankacılık faaliyetlerini Kuzey Afrika, Orta Doğu ve Uzak Doğu'da hangi içerik ve formlarda sürdürecekleri konusuna odaklandıklarını belirten Aydın, Balkanlar ve Orta Asya gibi belli coğrafyalarda ise da çok rekabetçi olmayı amaçladıklarını, Batum'da şube açmak istediklerini söyledi. 
Balkanlar'da Bosna merkezli büyüme planları olduğunu ifade eden Aydın, şu anda orada 25 şubeli bir bankalarının olduğunu, Bosna'yı Balkanlar'ın operasyon merkezi olarak almak istediklerini kaydetti. 
Aydın, Çin ve Singapur için bankacılık anlamında ciddi düşünceleri olduğunu ve buralarda var olmak için görüşmeler sürdürdüklerini de belirtti. Aydın Almanya'daki planları ile ilgili olarak ise şunları söyledi:   "Belki Bulgaristan ve Yunanistan gibi Avrupa'nın değişik ülkelerindeki şubeleri Almanya çatısı altında toplayabiliriz. Örneğin batıda yeni açacağımız bir bankayı, Türkiye'deki bankanın şubesi olarak değil de Almanya merkezli bankanın şubesi olarak açabiliriz. Bu konuda tamamen yeniden çalışıyoruz. Yurtdışında büyümeye ve etkin olmaya devam edeceğiz." Aydın'ın verdiği bilgilere göre Ziraat Bankası 16 ülkede 76 noktada faaliyetlerini sürdürüyor. 
Aydın, Ziraat Bankası'nın özelleştirme süreci ile ilgili olarak da, "Bankayı muhtemel bir halka arz olursa, bankayı o sürece hazır hale getiriyoruz, bunun için çalışıyoruz. Böyle bir talep olursa mümkün olan en kısa sürede o talebi karşılayabilecek düzeydeyiz" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)