BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulisİki bankacının hisse hırsızlığı ortaya çıktı----

İki bankacının hisse hırsızlığı ortaya çıktı

İki bankacının hisse hırsızlığı ortaya çıktı
26 Ocak 2016 - 07:56 www.finansgundem.com

Çin Ziraat Bankası iki elemanı, borsada servet yapmak amacıyla çalıştıkları yerde 593 milyon dolarlık hisse çaldı bakın sonra ne oldu?

Çin’de yayınlanan saygın iş dünyası dergisi “Caixin”in haberine göre genç ve işe yeni başladıkları belirtilen iki personel, çalıştıkları ABC şubesinde bulunan hisse senetlerinin bir bölümünü, borsada değerlendirerek yüksek kar elde etmek amacıyla çaldı. Aldıkları hisse senetlerini borsada yüksek gelir elde ettikten sonra yerine koymayı düşünen iki kafadar, işin ortaya çıkmaması için hisselerin yerine gazete kağıtları bıraktı. Ancak iki çalışanın bu hesapları tutmadı ve Çin borsaları, geçen yılın ortalarında çöküşe uğrayınca, hırsızlıkları da ortaya çıktı.

600 MİLYON DOLARA YAKIN

Söz konusu hırsızlığın yaşandığı Agricultural Bank of China’nın, Hong Kong borsasına açıklama yaparak olayı doğruladığı belirtilirken, zararının, yaklaşık 600 milyon doları bulduğu kaydediliyor.

Polisin araştırmalara başladığı, söz konusu hırsızlığa yardımcı olan başkalarının varlığının olup olmadığının incelendiği, ayrıca olayın boyutlarının büyük oluşu nedeniyle konunun Çin Ulusal Meclisi’nde de tartışıldığı haber veriliyor. 

ABC bankası, 2007 yılında da Çin’in en büyük soygununa maruz kalmıştı. Bankada çalışan iki yönetici, “piyango bileti almak, kumar oynamak ve yüksek gelir elde etmek” amacıyla toplamda 6.7 milyon doları zimmetlerine geçirmişti. Bu soygunu iki farklı tarihte gerçekleştiren yöneticiler, ilk teşebbüslerinde lotodan ikramiye kazanarak parayı yerine koymuştu. Ancak ikinci ve asıl büyük denemede paraların önemli kısmını piyango biletleri ve kumara yatıran ikili, bu kez kaybedince yakalanmışlardı. İkili idam edilmişti. 

Çin’de geçen yıl da Zhejiang bölgesinde “sahte banka şubesi kuran” dolandırıcıların, halktan yaklaşık 20 milyon dolar mevduat topladığı ortaya çıkmıştı. 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)