BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİki bakandan Rusya'ya sürpriz ziyaret...----

İki bakandan Rusya'ya sürpriz ziyaret...

İki bakandan Rusya'ya sürpriz ziyaret...
29 Nisan 2021 - 14:15 www.finansgundem.com

Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Sağlık Bakanı Koca ile beraber Rusya’ya mayıs ayı içinde resmi bir ziyaret gerçekleştirmeyi planladıklarını belirtti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Sputnik haber ajansına demecinde, “(Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Rusya’ya bir ziyaret) Planımız mevcut, fakat bunu, Rus meslektaşlarımız ile ele alabilmemiz için vaka sayılarının buna uygun seviyeye gelmesi gerekiyor. Ziyaretimizin, Ramazan sonrasında mayısta gerçekleşmesi mümkün görünüyor” dedi.

Türk Dışişleri Bakanı, Rus tarafının bunu kabul etmesi hâlinde söz konusu ziyaretin Kurban Bayramı öncesinde, yani 12 Mayıs’tan önce de gerçekleşebileceğini ekledi.

Ayrıca Çavuşoğlu, sorulması üstüne, söz konusu Rusya ziyaretinde ele alınacak konulardan birisinin, Rus turistlerin Türkiye’ye dönüş ihtimali olduğunu da kaydetti.

Rusya hükümeti, Türkiye’de koronavirüs vaka sayılarının çok artması nedeniyle bu ülkeye uçuşlarını 15 Nisan-1 Haziran tarihleri için askıya almıştı.

Çavuşoğlu bunun yanında, Türkiye’den ülkelerine dönmeden önce, koronavirüs pozitif olup olmadıklarını belgelemek adına Rus turistlere ücretsiz PCR testi sağlayabileceklerini de kaydetti. Çavuşoğlu, buna ilişkin soruya “Tabii ki bu da değerlendirmemiz gereken bir konu” yanıtını verdi.

Türkiye Dışişleri Bakanı, ülkesindeki otellerde koronavirüsün yayılımına karşı gereken önlemlerin alındığını kendilerinin değerlendirebilmesi için, Rusya’dan gelebilecek sağlık denetçilerini her zaman kabul etmeye hazır olduklarını da belirtti: “Bunu geçen sene (Rusya Dışişleri Bakanı) Sergey Lavrov ile görüşmüştüm ve Rus uzmanları davet etmiştim. Diledikleri zaman gelebileceklerini söylemiştim. Onları kabul etmeye hazırız. Şu an gelmek isteseler dahi buna hazırız.”

Çavuşoğlu: Türkiye Hindistan'a yardım etmeye hazır

 

Rusya'dan Karadeniz'deki uçuşlara kısıtlama

 

Koca'dan Rus aşısı açıklaması: Türkiye'ye gönderiliyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)