BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemIKEA enerji işine giriyor----

IKEA enerji işine giriyor

IKEA enerji işine giriyor
22 Ağustos 2021 - 11:17 www.finansgundem.com

İsveçli mobilya devi IKEA, büyüyen yeşil elektrik pazarından yararlanabilmek amacıyla yenilenebilir enerji üretmeye başlayacak.

İsveç’te mobilya devi IKEA ve enerji tedarikçisi Svea Solar ile birlikte Eylül ayından itibaren güneş santralleri ve rüzgar türbinlerinden üretilen elektriği tüketiciye arz etmeye başlayacak. Svea Solar, IKEA’dan aldığı elektriği saatlik fiyatlarla satın alacak ve tüketiciye satacak.

Geçtiğimiz hafta şirketten yapılan açıklamaya göre müşteriler, Oslo’daki Nord Pool elektrik borsasında işlem gören toptan elektrik fiyatına ek olarak sabit bir aylık ücret ödeyecek. Elektrik verilen kullanıcılar bir uygulama aracılığıyla kendi kullanımlarını takip edebilecek. Ayrıca abonelik sistemi üzerinden elektriği alacak hane sahipleri fazla elektriği de geri satabilecek.

YATIRIMLAR 2,8 MİLYAR DOLARI BULDU

IKEA geleneksel perakende mobilya satışının dışında çok farklı bir sektör olan enerji sektörüne girmesi, şirketin daha farklı sektörlere de yönelebileceğinin bir işareti olabilir. IKEA, halihazırda güneş panelleri ve sigorta hizmetleri de sunuyor.

Şirketin yenilenebilir enerjiye yaptığı yatırımın 2,8 milyar doları bulduğu belirtildi.

Rusya’da Ikea’ya gümrük vergisi davası

 

Ikea banka satın alıyor

 

İKEA hatalı çıkan ürününü toplatıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)