BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkIkea banka satın alıyor----

Ikea banka satın alıyor

Ikea banka satın alıyor
12 Şubat 2021 - 17:33 www.finansgundem.com

Dünyaca ünlü İsveçli mobilya perakende şirketi Ikea, Ikano Bank’in %49’luk hissesini satın alıyor. Ikea bu hamleyle internet bankacılığı ve mağaza hizmetlerini tek bir alanda toplamayı hedefliyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Mobilya perakendecisi Ikea, mağaza ve online bankacılık hizmetlerinin tam bir paketi sunmak amacıyla Ikano Bank’ın %49 hissesini satın alıyor. Finextra’nın haberine göre, Ikea’nın ana şirketi Ingka Investments tarafından yapılan satın alma, “Ikea’yı daha uygun fiyatlı, erişilebilir ve sürdürülebilir hale getirmeye yardımcı olacak finansal hizmetler sektöründe atılmış kararlı bir adım” olarak tanımlanıyor.

Ikea ve Ikano Bank ortak bir geçmişe sahip. Aynı kurucu aileden geliyorlar ve uzun zamandır devam eden bir ticari ortaklıkları söz konusu. Ikano Bank sekiz farklı ülkede Ikea’nın finansal hizmet sağlayıcısı oark hizmet veriyor.

Ingka Investments’ın Genel Müdürü Krister Mattsson konuyla ilgili açıklamasında, “Ikano Bank’e yapılan önemli miktardaki yatırım Ingka Investments’ın bankacılık sektörüne yönelik heyecan verici bir adımıdır. Müşterilerin ve perakendecilerin giderek daha güçlü dijital temellere sahip bankacılık çözümleri aradığı dijital dönüşüm çağı sırasında Ikano Bank ile daha da yakından çalışma taahhüdümüz yeni ve mevcut müşterilere hizmet vermek için harika bir fırsattır” ifadelerine yer verdi.

1994 yılından bu yana İngiltere’de hizmet veren Ikano Bank kolay erişim ve sabit oranlı mevduat hesaplarının doğrudan kullanıcıya sunulmasının yanı sıra bir dizi büyük perakende şirketi için de mağaza kartı hizmeti sağlıyor.

Ingka’dan yapılan açıklamada satın alımın Ikano Bank’ın oluşturacağı yeni hisseler üzerinden yapılacağını ve geri kalan %51’lik payın daha sonraki bir tarihte satın alınmasının bir seçenek olarak bırakıldığı belirtildi.

Anlaşmanın finansal detayları hakkında açıklama yapılmadı.

Bir yatırım bankası nasıl yönetilmemeli?

 

Uber 2020'deki kaybını açıkladı

 

JP Morgan, Türkiye’den beklentisini yükseltti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)