BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemIKBY'den Türkiye sınırına ABD'li gözlemci talebi----

IKBY'den Türkiye sınırına ABD'li gözlemci talebi

IKBY'den Türkiye sınırına ABD'li gözlemci talebi
02 Kasım 2017 - 11:49 www.finansgundem.com

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Türkiye sınırında ABD liderliğindeki uluslararası koalisyondan gözlemcilerin bulunmasını talep etti.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), Habur'daki geçiş noktası İbrahim Halil sınır kapısını Bağdat'la birlikte kontrol etme teklifini getirdi.

Bölgeye ABD'li bağımsız gözlemcilerin de yerleştirilmesini öneren IKBY'nin Savunma Bakanlığı, "Irak anayasası çerçevesinde kalıcı bir çözüm bulunana kadar, bu sınırlı ve geçici çözüm taraflar açısından da iyi niyet göstergesi olacaktır" dendi.

Irak ordusu Salı günü sabah saatlerinde İbrahim Halil sınır geçişinin kontrolünü peşmerge güçlerinden almıştı.

Irak Başbakanı Haydar el İbadi, IKBY'nin 25 Eylül'de düzenlediği bağımsızlık referandumunun anayasaya aykırı olduğunu ve IKBY'nin kontrolü altında olan tüm gümrük kapılarının kontrolünün merkezi yönetime devredilmesi gerektiği çağrısını yapıyor.

Bu hafta Irak ordusunun kontrolüne geçmeden önce İbrahim Halil sınır kapısı, 27 yuıl boyunca peşmerge kontrolünde kalmıştı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)