BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemIKBY'den Bağdat'a ret cevabı----

IKBY'den Bağdat'a ret cevabı

IKBY'den Bağdat'a ret cevabı
27 Eylül 2017 - 11:36 www.finansgundem.com

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi, havalimanlarının Bağdat yönetimine teslim edilmesi talebini reddetti

Bağdat'ın havalimanlarının teslim edilmesi talebine, Irak Bölgesel Kürt Yönetimi (IKBY) olumsuz yanıt verdi. 

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, havalimanları da dahil olmak üzere, sınır kontrollerinin 3 gün içerisinde Bağdat'a verilmemesi halinde Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) çift yönlü tüm uluslararası hava uçuşlarını durduracaklarını dün bildirmişti:

"IKBY yetkilileri yerel, bölgesel ve uluslararası çevrelerin referandumun anayasal olmadığı yönündeki çağrılarını dinlemedi. IKBY'deki sınır kapıları Irak Sınır Kontrol Kurumu'nun denetimine tâbidir. Sınır kontrollerinin 3 gün içerisinde Bağdat'a verilmemesi halinde IKBY'den ve IKBY'ye olan tüm uluslararası hava uçuşlarını durduracağız. Bu kararı Bakanlar Kurulu'nda aldık. IKBY'nin serveti denetimden uzak yönetiliyor ve gelirleri yurt dışındaki kişisel hesaplara gidiyor."

ERBİL'DEN YANIT: UYGULANABİLİR DEĞİL

Erbil Uluslararası Havalimanı Müdürü Telar Faik de uluslararası yasalara göre, IKBY'deki havalimanlarının merkezi hükümete bağlı olduğunu ve uçuşları durdurabileceklerini belirtmişti.

Telar Faik, “Bağdat'ın söz konusu talebi gerçekçi ve uygulanabilir değil. Merkezi hükümetin memurlarının, IKBY'deki havalimanlarında çalışması mantıklı değil” demişti.

Ulaştırma Bakanı Mevlüd Bawemurad ise, konuyla ilgili Irak Ulaştırma Bakanı görüşerek meseleyi çözmeye çalıştıkları söylemişti.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • POLAT ALEMDAR27 Eylül 2017 11:44

    kürtlerin kedisini bile Türkiye ye teslim etmeyen diyen ve her zaman el altında pkk ile birlikte ülkemize saldıran şerefsizin bir bu adam.bunun tüm hayat damarlarını koparacaksın.

  • POLAT ALEMDAR27 Eylül 2017 11:43

    o zaman biz gelir alırız.barzani.