BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemIKBY açıkladı: Süleymaniye'ye füze saldırısı----

IKBY açıkladı: Süleymaniye'ye füze saldırısı

IKBY açıkladı: Süleymaniye'ye füze saldırısı
19 Nisan 2021 - 01:18 www.finansgundem.com

Peşmerge Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, akşam saatlerinde Peşmerge Tugayı'nın üzerinden geçen ve Peşmerge merkezinin 500 metre yakınına düşen 2 Katyuşa füze ateşlendiği duyuruldu

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Peşmerge Bakanlığı, Süleymaniye kentine bağlı Kifri ilçesine iki katyuşa füzesinin atıldığını bildirdi.

Peşmerge Bakanlığından füze saldırısına ilişkin yapılan yazılı açıklamada, Kifri ilçesine akşam saatlerinde, 17. Peşmerge Piyade Tugayı üzerinden geçen ve Peşmerge merkezinin 500 metre uzağına düşen iki katyuşa füzesinin ateşlendiği belirtildi.

Saldırı nedeniyle yaralanma ya da maddi zarar olmadığı belirtilen açıklamada, saldırı sonrası Peşmerge ve güvenlik güçlerinin bölgeye ulaştığı, saldırının kaynağına yönelik soruşturma başlatıldığı ifade edildi.

IKBY'YE YÖNELİK FÜZE SALDIRILARI

Irak'ın Erbil kentindeki Erbil Uluslararası Havalimanı'na 14 Nisan'da patlayıcı yüklü drone ile saldırı gerçekleştirilmişti.

IKBY İçişleri Bakanlığı, konuyla ilgili açıklamasında, saldırının ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerinin konuşlandığı havalimanının askeri bölümünü hedef aldığını kaydetmişti. Olayda can kaybı yaşanmadığı belirtilirken, bir depoda hasar meydana geldiği ifade edilmişti.

Erbil Uluslararası Havalimanı ve kente yönelik 15 Şubat'ta toplam 14 roketle saldırı düzenlenmişti.

Erbil'deki ABD hedeflerine 30 Eylül 2020'de de Musul'daki Haşdi Şabi milislerinin kontrolündeki bölgelerden 6 roketle saldırılmıştı.

Irak'taki ABD üssüne roket saldırısı!

 

Erbil Uluslararası Havalimanı'na füze saldırısı

 

Erbil'de ABD askeri üssünün de bulunduğu havaalanına füzeli saldırı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)