BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaIIF'den Türk Lirası beklentileri----

IIF'den Türk Lirası beklentileri

IIF'den Türk Lirası beklentileri
06 Mayıs 2021 - 08:50 www.finansgundem.com

IIF Başkanı Robin Brooks, TL'deki değer kaybının süreceğini ve bu düşüşün sebeplerini açıkladı.

Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) Başkanı Robin Brooks, Twitter hesabı üzerinden gelişen piyasa kurları ve Türk Lirası'na dair beklentilerini paylaştı.

Geçtiğimiz günlerde Türk Lirası için dolar bazında adil değerini 7,5 TL'den 9,5 TL'ye çıkarttıklarını söyleyen Brooks, bu sebeplere cari açık, ödemeler dengesindeki bozulmalar ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nda yaşanan başkan değişimlerini örnek gösterdi. Mart ayından bugüne kadar gelen bir makrofinansal bozulma olduğuna işaret eden Brooks, daha önce Türk Lirası için adil değer seviyesini iki kere güncellemişti.

Türk Lirası'nda düşüş beklentisi yükseldi

Eski Merkez Başkanı Ağbal'ın 19 Mart'ta TCMB'den ayrılmasından bu yana Türk Lirası uluslararası piyasalarda yüzde 13 değer kaybetti. Bu düşüşün bittiğini düşünmüyoruz. Reel efektif kur düzeyinde, ödemeler dengesindeki bozulma ve nakit akımının yetersiz olmasından dolayı hala yüzde 10'luk bir aşırı değerleme görüyoruz.

Dolar kurunda cari açık yükselişi

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)